Oldalletöltések száma: 9494094
2019. július 20. szombat 13:35,
Illés napja van.

Hatalmas, látványos és korszerű a gárdonyi rendőrkapitányság új épülete

gardonyi kapitanysag kulcsa police huHa valamire rámondhatjuk, hogy megérett rá az idő, akkor az biztosan a mind több feladatot ellátó Gárdonyi Rendőrkapitányság elavult épületének újra cserélése. Mindehhez persze hely és sok pénz is kellett. Tegnaptól már hivatalosan is méltó körülmények közé kerültek a Velencei-tó és térségének rendőrei.

   A gárdonyi rendőrök felügyelik Baracska, Ercsi, Gárdony (Agárd, és Dinnyés), Gyúró, Kajászó, Kápolnásnyék, Martonvásár, Nadap, Pákozd, Pázmánd, Ráckeresztúr, Sukoró, Szabadegyháza, Tordas, Vál, Velence, Vereb és Zichyújfalu települések közrendjét, intézik a közbiztonsággal kapcsolatos ügyeit. Tegnaptól új épületben tehetik mindezt.

   Az ellátandó területen mintegy 55 ezer állandó lakos él, míg a nyári turisztikai szezonban a velencei-tavi üdülőhelyekre további sok tízezer nyaraló érkezik. A kormány 2016-ban 490 millió, 2017-ben 210 millió forintot, 2018-ban pedig 200 millió forintot különített el az új épületük építésére.gardonyi kapitanysag veto
   A mai gárdonyi rendőrkapitányság az 1949-ben épített, mára teljességgel korszerűtlenné vált épületben a fehérvári kapitányság rendőrőrseként működött 1989-ig, ahol akkor 35-en dolgoztak. Ahogy a Police.hu írta, tegnaptól a kilencven fős állomány a zöldmezős beruházás eredményeképpen színvonalas, a mai kor követelményeinek megfelelő ingatlant vehetett birtokba.
   A Gárdony, Balassi Bálint utca 5. szám alatti épület ünnepélyes átadása alkalmából az eseményen megjelent vezetők felavatták Pogány Gábor Benő szobrászművész Sárkányölő Szent György című alkotását, amely a kapitányság homlokzatán kapott helyet.
   Mostantól a kapitányság személyi állományának elhelyezésére ez idáig szolgáló négy különálló ingatlan helyett egy minden igényt kielégítő, 4840 négyzetméter területű ingatlanon 2200 négyzetméter alapterületű főépület, 93 négyzetméter alapterületű melléképület, továbbá fedett kerékpár- és gépjárműtároló, valamint a szolgálati hajók részére fedett tároló áll rendelkezésre – írta a Police.hu.