Oldalletöltések száma: 9494391
2019. július 20. szombat 14:25,
Illés napja van.

Fát ültettek a rendőrök a Bűnmegelőzés Napján

bunmegelozes faja police huIdén első alkalommal ünnepeltük április 12-én a Bűnmegelőzés Napját. A bűnmegelőzést Magyarországon a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiáról szóló határozat emelte a kiemelten fontos feladatok sorába.

   A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadói faültetéssel ünnepelték a bűnmegelőzés napját – olvasható a Police.hu oldalon.

   A bűnmegelőzés ma már nem csak rendészeti szerveknek ad mindennapi feladatokat, hanem a társadalom részére is iránymutatást, segítséget nyújt. A napról napra bővülő társadalmi kapcsolatok során a bűnmegelőzési előadók azért dolgoznak, hogy mindannyian egy biztonságosabb holnapra ébredjünk.
   A bűnmegelőzés napján a közös erőfeszítés, a széleskörű összefogás fontosságára kívánták a szakemberek felhívni a figyelmet. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési előadói ezen a napon megyeszerte több helyszínen a faültetések hagyományával segítették az összefogást. Az elültetett fa így jelképezi a társadalmi összefogást, a napról napra erősödő bűnmegelőzést – derül ki a Police.hu közleményéből.