Oldalletöltések száma: 9493988
2019. július 20. szombat 13:19,
Illés napja van.

Velencén mostantól másként működik a lomtalanítás

lomtalanitas szeretlekmagyarorszag huA lomtalanítás sajátságos esemény hazánkban. A meghirdetett időpont előtt az adott utcákban lakók elkezdik kihordani a házuk előtti területre a megunt, feleslegessé vált tárgyakat, a helyi szabályokban megengedett hulladékot, amelyre aztán újrafelhasználók serege veti rá magát.

   Éppen ebből a szinte már zaklatásnak tűnő böngészésből, bogarászásból van elege sokfelé a lakosoknak. Lehet, hogy ez is kiváltó oka volt, hogy soron kívüli testületi ülésén módosította hulladékgazdálkodási rendeletét Velence, amely nyomán jelentős mértékben módosultak a lomtalanításra vonatkozó helyi szabályok – tudta meg a Feol.hu.

   A módosított rendelet szerint a lomhulladékot a Velencei-tavi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. szállítja el, miután erről előzetesen egyeztetett a társasággal az adott lakóegység. Évente egy alkalommal három köbméterig térítésmentes az elszállítás. Az ezen felüli, illetve több alkalommal is kívánt lomhulladék elszállítás már térítésköteles.
   A lomhulladékot kizárólag az előre egyeztetett napon, legkésőbb reggel 7 óráig a gyűjtőautó által megközelíthető helyen kell előkészíteni, oly módon, hogy a gyalogos- és a gépjárműforgalmat ne akadályozza – hívta fel a figyelmet a város önkormányzata azzal, hogy az előre meghirdetett, településrészenként egy időpontban történő lomtalanítás megszűnt – írta a Feol.hu.