Oldalletöltések száma: 8445507
2019. március 22. péntek 11:48,
Beáta, Izolda és Lea napja van.

Ha lassúnak érzi, megtudhatja, hogy milyen gyors az internetje

Iinternet indiamart comgen bosszantó, hogyha valaki előfizet egy komoly széles sávú internetre, amely nagyon gyors letöltési és feltöltési sebességet ígér, de ennek ellenére az illető úgy érzi, hogy gépe egy vicinális sebességével halad. Mostantól igen könnyű ellenőrizni, hogy hogyan is teljesít a szolgáltató.

   Ebben a hónapban már teljes mértékben a BME TMIT-en fejlesztett módszerrel és mérőrendszerrel tudhatja meg bárki, hogy mennyire gyors az internet hozzáférése – írta a Computerworld.hu. Ehhez mindössze regisztrálni kell a megadott oldalon.

Bővebben ...

Azonnal kimutatja majd a bajt egy apró készülék

borrak vizsgalo technologynetworks comAhogy egyre inkább meghatározza életünket a kílamváltozás, úgy kell felkészülnünk a káros hatások korlátozására a betegségeket kiváltó okok kivédésére, de legalábbis az ellenük való védekezésre. A napozás például pár éve már komoly veszélyekkel jár, igen gyorsan lehet bőrrákot szerezni,, ha nem vigyáz az ember.

   A melanóma a bőrrák legveszélyesebb, gyakran halálos kimenetelű típusa. A British Columbia University (UBC) szakemberei feltaláltak egy készüléket, amely pillanatok alatt azonosítani képes az éppen kifejlődő tumort az ember bőrén. Az új eszköz viszonylag olcsó, és könnyen használható – írta a Technology.org cikke alapján a Gyártástrend.hu.

Bővebben ...

Egyetlen kábelt sem kell majd a tévébe csatlakoztatni, ha nézni akarjuk

tv kabel nelkul wellkeptwallet comBár ma már egyre több eszközünk mobil, mégis számtalan kábelre van szükségünk ahhoz, hogy tévénket, DVD-lejátszónkat, házimozinkat, rádiónkat, informatikai eszközeinket működtessük. Ezek a kábelek aztán annak rendje és módja szerint összetekerednek, kicsúsznak csatlakozójukból. Már talán nem sokáig.

   A Samsung évekkel ezelőtt mutatta be One Connect Box elnevezésű koncepcióját, amelynek részeként az elektronika nagy részét, hardvereket és a csatlakozókat egy külső dobozba építik, ez pedig mindössze egyetlen vezetékkel csatlakozik a képernyőhöz. Hamarosan teljesen kábelfüggetlen lehet majd a tévénk – derül ki az Itcafe.hu írásából.

Bővebben ...

Jól megfizettetik velünk, ha mobil-internetezni akarunk

internet mobilÉreztük mi ezt már eddig is, de mostantól papírunk is van róla. Sokan hallottuk, tudtuk, hogy a legtöbb országban olcsóbb a mobilinternet, mint nálunk, és most kiderült, ez sajnos így is van, miközben sokfelöl sulykoljak belénk, hogy korszerűtlen az aki vezetékes telefont, vagy internetet használ.

   Magyarország szomszédjai közül Ausztriában a legolcsóbb 1 Gb mobiladat átlagára: kevesebb mint 2 dollár – derül ki a Cable nevű brit telekompiac-figyelő cég friss kutatásából, amely a vizsgált országok minden szolgáltatójának ajánlataira kiterjedt, és csak a SIM-alapú szolgáltatásokat vette figyelembe – írta a Qubit.hu.

Bővebben ...

Lehet, hogy hamarosan végleg elfelejthetjük a jelszavakat

jelszo insights.dice comMa már egy elektronikus eszközökkel közepesen felszerelt, átlagos mennyiségű internetes szolgáltatást használó embernek is oly sok jelszava van az egyes felületek igénybevételéhez, hogy kiváló elme legyen a talpán, ha fejből tudja mindegyiket. Emiatt aztán az emberek sutba dobva a biztonságot, egészen egyszerű jelszavakat használnak.

   A World Wide Web Consortium engedélyezte a WebAuthn nevű szabványt, amely helyettesíti a webhelyeken használt jelszavainkat, amelyeknek egyre bonyolultabbnak kell lenniük a különböző platformokon, mert ahogy a biztonság fejlődik, a hackerek is egyre ügyesebbeké válnak – írta a Fintechradar.hu.

Bővebben ...

Lehet, hogy sokan beleszeretnek majd a szép kínai bemondónőbe, de nem kellene

mesterseges intelligencia bemondo thenews com pkA múlt év vége felé kelt szárnya a hír, miszerint a kínai állami hírügynökségnél bemutatkozott a robot hírolvasó. Bemutatkozásakor elmondta, hogy folyamatosan fejleszti magát és nem csak 24 órában, hanem az év 365 napján lesz a nézők társa. Mostantól nem csak a férfi kinézetű mesterséges intelligencia, de egy női kollégája is szolgálja a nézőket.

   A kínai állami Xinhua tévécsatorna február közepén bemutatta első női virtuális hírbemondóját. Bár a világ első női AI (Artificial Intelligence, magyarul mesterséges intelligencia, MI) hírolvasója, „akit” Xin Xiaomengnek hívnak embernek látszik, de valójában cseppet sem az – derül ki a Thenews.com.pk híréből.

Bővebben ...

Nagy hiányosságot pótolhat hamarosan a Google

adobevallas 12 kerulet.ó ittlakunk huA tapasztalatlanabb számítógéphasználónak igencsak komoly fejfájást jelent az, amikor egy szervezet, intézmény weboldaláról letölti a számára szükséges nyomtatványt és akkor szembesül a ténnyel, hogy miután az PDF-ben készült, nem tudja kitölteni. Már nem sokáig lesz így.

   A Google új szolgáltatásokkal bővíti a Chrome böngészőt, és a Windows 10-es fejlesztések mellett olyan javításokat is tervez, amelyek minden asztali rendszeren futnak – írta a Computerworld.hu. Bizonyára sokak dolgát könnyíti majd meg az új PDF-es lehetőség is.

Bővebben ...

Okosablakunk majd kiszűri a szmogot

szmog techsabado comNapi hírnek számít hazánkban is, hogy itt, vagy ott, sokszor meg éppen sokfelé rossz a levegő minősége. Mindez fokozottan érvényes világ nagyvárosaira, elég emlékezni a pekingi olimpiára, ahol olyan szmog volt, mintha állandó köd ült volna a városon. És egyre inkább ez lesz az éltető levegőnk természetes állapota.

   Sokfelé próbálkoznak a megoldással. Kínai kutatók például levegőt tisztító okosablakot fejlesztenek. A nagyméretű, átlátszó ablakok megváltoztatják a fény intenzitását, miközben hatásosan szűrik a szmogban lévő szemcsés anyagot – írta a Világgazdaság.

Bővebben ...

Aktívak az újságírók az internetes közösségi térben

ujsagirok online lelekrevalok blog huHa sok évtizeddel ezelőtt napi munkájáról kérdeztek egy újságírót, akkor a hírek, információk begyűjtéséről, interjúk, tudósítások, riportok anyagainak felvételéről, majd a cikkek szerkesztőségbeli megírásáról számolhatott be. Manapság az újságírói munka ezekhez képest sok újdonságot is tartalmaz.

   Előtérbe került az online újságírás, blogírás, jelenlét a közösségi portálokon. Az Instagramot rendszeresen használó újságírók száma négyszeresére nőtt 2014 óta a legfrissebb Trendlabor Médiaindex felmérés eredményei szerint, így mostanra a sajtó munkatársainak közel fele megtalálható a legnépszerűbb fotómegosztón – írta a Technokrata.hu.

Bővebben ...

Zsebben a segélyhívó

baleset(1)A közlekedés veszélyes üzem, ezt a közhelyszerű kijelentést mindenki tudja, aki valamilyen járművel kimerészkedik a közutakra. Sajnálatos módon emiatt bárkit baleset érhet, amely miatt olyan állapotba kerülhet, hogy nem képes segítséget kérni. De szerencsére okosvilágban élünk.

   Egy magyar fejlesztésű applikáció az ilyen helyzetekben segít: automatikusan érzékeli a balesetet, és riasztja azt, akit, amit a felhasználó előzetesen beállított a készülékén. Ez lehet akár a 112-es egységes európai segélyhívó szám is – írta a Híradó.hu.

Bővebben ...