Oldalletöltések száma: 7640813
2018. november 16. péntek 00:47,
Ödön napja van.

Depressziósnak, magányosnak érzi magát? Lehet, hogy sokat facebookozik

okostelefonozok jogMíg a közösségi portálok kezdetben főleg a fiatalok fórumai voltak, mára már az idősebb korosztály közösségi területei is lettek. Idővel mind többen fedezték fel a közösségi lét érdekességét, sőt lettek függői ezeknek az alkalmazásoknak. Még nem tudják, de komoly veszély leselkedik azokra, akik jószerével ezeken töltik napjaikat.

   A különböző közösségi platformokon töltött idő növelheti a depresszió és a magányosság érzését az emberben – derült ki a Facebook, a Snapchat és az Instagram használatát vizsgáló első kísérleti tanulmányból, amelyet a Journal of Social and Clinical Psychology című folyóirat közölt.

Bővebben...:

Egyszerű szabályok betartásával védhetjük szemünket tévézés közben

tevezes sotetben health howstuffworks comA tévézés össznépi elfoglaltság a világon, annak ellenére, hogy számtalan vetélytársa akad. A világátlag napi 2 óra 56 perc, ezen belül az USA-ban 4 óra 3 perc, míg Európában, Brazíliában és Oroszországban 3 óra 49 perc a tévézés ideje. Ázsiában átlógáson 2 óra 25 percet, de Kínában csak 2 óra 12 percet töltenek tévé előtt az emberek.

   Az sem mindegy, hogy milyen körülmények között tévéznek az emberek. A hosszan tartó tévézés ugyanis károsíthatja szemet, éppen ezért mindent el kell követni annak érdekében, hogy a lehető legkevesebb károsodást szenvedje el az ember. Az LG Magyarország adott néhány hasznos tippet, hogy gondtalan legyen a tévézés – derül ki a Pénzcentrum.hu összeállításából.

Bővebben...:

Hamarosan nem kell majd igazolnunk, hogy emberek vagyunk

captcha ciol comEgyre több ügyünket intézzük az interneten és ez nagyszerű, még akkor is ha akadnak bosszantó tennivalók, mint például, hogy bizonyítanunk kell, nem vagyunk robotok. Ezt pedig úgy tehetjük, ha egy meghatározott helyre beírjuk a véletlenszerűen megjelenő, néha olvashatatlan jelekből álló karaktereket. Már ha elsőre, vagy sokadjára végre sikerül.

   Aki töltött már ki űrlapot a neten, vagy adott le rendelést egy webshopban, az egész biztosan találkozott a Google reCaptcha rendszerével. Ez az a biztonsági megoldás, ami segíthet távol tartani a weboldaltól azokat az algoritmusokat, amelyek a weblapokat járva kommentelnek, értékelnek, vagy csak hamis forgalmat generálnak – írta a Hvg.hu.

Bővebben...:

Lojax az új ellenség és szinte mindent túlél

hacker digitaltrends comNagyon sokan jószerével semmiféle védelmet nem alkalmaznak számítógépükön, laptopjukon, tabletjükön, miközben a pénzsóvár, adathalász, vagy csak szimplán ártani akaró víruskészítők ezerszámra ontják a különféle kárt okozó vírusokat a világhálón, hátha rosszabb lesz a sorsa ettől a világnak.

   A Lojax nevű vírus jellemzően közép- és kelet-európai rendszerek elleni támadásokban tűnt fel eddig. Az újfajta kibertámadás alapjául szolgáló rootkit (olyan szoftver, amely folyamatos belépést tesz lehetővé a behatolónak) szinte letörölhetetlen, még a merevlemezek törlése sem segít – írta a Napi.hu az Eset figyelmeztetése nyomán.

Bővebben...:

Búcsú a jó öreg Skype-tól

skype regi youtube comAz internet számtalan áldásos lehetőségével élünk nap mint nap, ezek közé tartoznak a kapcsolatteremtés, kapcsolattartás különféle módjai a cseteléstől, a közösségi portálok megosztásain, üzenetein át a különféle ingyenes kommunikációs alkalmazásokig. Hazánkban rendkívül népszerű a Skype szolgáltatása, bár ezen sokat rontott az alkalmazás megújítása és emiatt most sokan nem fognak örülni a hírnek.

   Novemberben megszűnik a Skype klasszikus változata, csak az új, modern külsővel felszerelt marad. Ahogy a Geeks.hu írta, a terv mindvégig ez is volt, csakhogy a cég számításai keresztülhúzták a felhasználók, mert rengeteg visszajelzés érkezett, amelyben a használói követelték a régi változat megtartását.

Bővebben...:

Közösen fejlesztenek rendszert az uniós országok és ebben mi is benne vagyunk

szerver faceb arstechnica comAz informatika, számítástechnika vitathatatlanul nem csak korunk, de belátható jövőnk egyik legfontosabb ágazata, amelynek folyamatos fejlesztése meghaladja egy-egy ország adottságait, arról nem is beszélve, hogy az egyes informatikai rendszerek sok esetben jószerével az egész világgal össze vannak kötve.

   Az Európai Unió Tanácsa szakminiszterei csúcstechnológiát alkalmazó infrastruktúra kialakításáról állapodtak meg, amelynek célja egy nagy teljesítményű közös uniós számítástechnikai fejlesztés – közölte az uniós tanács pénteken.

Bővebben...:

Nyolc alatt nem jó, a húsz már sokat érhet

jelszo insights.dice comA legtöbben nemigen figyelnek oda a wifijük jelszavára, sőt a legtöbben valószínűleg nem is tudják azt, legfeljebb valamelyik fiók mélyén egy papírfecnin, vagy egy dossziéban lapul a többnyire pár karakterből álló kulcsszó. pedig a vezeték nélküli hálózatok titkosításában nemrég felfedezett hibából kiderült, hogy a túl rövid jelszavak veszélyesek.

   A wifi-csatornák titkosításához használt WPA2-es protokollt 15 év után válthatja le az új szabvány, a WPA3. Ennek tesztelésekor futott bele egy biztonsági kutató egy esetbe, amelyből kiderült, hogy a túl gyenge jelszóval védett WPA/WPA2-kapcsolatokat nem is olyan nehéz feltörni – írta a Hvg.hu.

Bővebben...:

Attól, hogy idősebb valaki, még nem biztos, hogy fél az elektronikus kütyüktől

kutyu idos ember opicomo itA fiatalabbak körében erősen tartja magát a vélemény, miszerint az idősek lemaradtak a technikai fejlődésben, nem értenek az új technológiákhoz, sőt nem is akarják megtanulni a szinte naponta megjelenő elektronikus kütyük, informatikai eszközök használatát. Ez egyre inkább nem igaz, bár tény, hogy idősebb korban az ember már nehezebben tanul újat.

   Mindennek ellentmond az a felmérés, amelyet a Doro senior-telefon gyártója készíttetett és amely szerint az európai lakosok körében háromból két idős ember kifejezetten érdeklődik az új technológiák iránt, különösen, ha az biztonságérzetüket javítja. Minderről a Computerworld.hu írt.

Bővebben...:

Ha túlmelegszik, vagy lelassul az okostelefonunk, lehet, hogy bányásznak vele

kriptovaluta banyaszat itweb co zaNagyjából a legtöbben úgy használják – és olyan hiányát is érzik, ha nincs náluk – okostelefonjukat, mintha az testük szerves része lenne. Napjaik minden pillanatában velük van, óránként számtalanszor előveszik, telefonálnak, interneteznek vele és közben nemigen gondolnak arra, hogy ez is egy, ráadásul mind hatékonyabb támadási felület velük, adataikkal szemben.

   Az ESET internetes biztonsági cég szakértői szerint, ha mobilunk rendszeresen túlmelegszik, egyre lassabban fut, és hamar lemerül, valószínű, hogy kriptovalutát bányásznak vele – írta a Computerworld.hu.

Bővebben...:

Kétszer gyorsabban utaznak majd a Viber üzenetek

viber technokrata huNagyon sok magyar okostelefonhasználó is rendszeresen kommunikál a Viberen, azon az alkalmazáson, amellyel ingyenesen telefonálhat jószerével a világ minden tájára és küldhet üzeneteket. Az ingyenesség persze nem egészen igaz, kell ugyanis hozzá mobilinternet-előfizetés, ami ugyebár Magyarországon nem túl olcsó.

   Kétszer gyorsabb üzenetkézbesítési sebességet ígér az androidos és iPhone-os alkalmazását is megújító Viber. A funkcionális továbbfejlesztés mellé új külső is jár – tudta meg a Hvg.hu.

Bővebben...: