Oldalletöltések száma: 6492662
2018. május 24. csütörtök 11:51,
Eszter és Eliza napja van.

Átlagos ütemű fejlődéssel az előkelő 23. hely a miénk

digitalizatio axonpost comAz informatika, a digitalizáció ezer módon szövi át a világunkat, határozza meg életünket. Ha ügyet akarunk intézni, csak leülünk számítógépünk elé, vagy kézbe vesszük tabletünket, okostelefonunkat és pár kattintással már tesszük is a dolgunkat. Igaz, ehhez megfelelő feltételek kellenek.

   Az Európai Unió digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő mutatója (DESI) szerint az elmúlt néhány évben Magyarország átlagos ütemben fejlődött a digitalizáció terén, 2018-ban az uniós tagállamok között a 23. helyen áll – közölte az Európai Bizottság a múlt héten.

Bővebben...

Oly gyors a töltés, hogy elég összedugni a töltőt a telefonnal és az máris feltöltődött

okostelefon gyorstoltes groupon comImádjuk az okostelefonunkat, naponta ezerszer is kézbe vesszük, telefonálunk, böngészünk az interneten, chatelünk, vagy e-mailezünk vele. Ez viszont nagyon gyorsan leszívja az akkumulátorának erejét és újra tölteni kell a készüléket, ami viszont olykor sok időt is igénybe vehet.

   A világ hatalmas, de a technológia egyre hatékonyabban hozza közelebb egymáshoz az embereket, és ahogyan ezáltal a világ zsugorodik, úgy válik egyre fontosabbá, hogy minden minél gyorsabban történjen, köztük az elektromos berendezéseink feltöltése is – írta az Arxiv.org cikke nyomán az Arsratio.hu.

Bővebben...

Hamarosan a rádiózás is más lesz

podcast muylinux comA múlt század első felében élt embereknek a rádió a világot nyitotta meg. Olyan hírforrás, szórakozási lehetőség volt, amelynek felülmúlhatósága elképzelhetetlennek tűnt. Egészen a tévé megjelenéséig. Aztán jött az internet. A rádió egyelőre még tarja magát, bár meglehet, lassan másként.

   Az Egyesült Királyságban először fordult elő, hogy a rádióadásokat többen hallgatták digitális eszközökről, mint a hagyományosnak mondható analóg módszerrel – írta a G7.24.hu portál.

Bővebben...

A hatvan pluszosok is felfedezték maguknak a világhálót

idos no laptoppal itsecurityguru orgA Vé szerkesztői – ahogy sok más elektronikus lap készítői is – abban bíztak, hogy elsődleges célközönségük, a középkorúak és a náluk idősebbek szívesen olvassák majd az internetes felületeken megjelent írásokat. Ehhez persze az kellett, hogy mind többen válasszák is ezt a kiváló fórumot. Mármint a világhálót.

   2016-ról 2017-re hirtelen 33-ról 44 százalékra nőtt azoknak az időseknek az aránya, akiknél valamilyen formában a mindennapok részévé vált az internethasználat – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) közleményéből.

Bővebben...

Tárkeresés milliárdnyi lehetőséggel

tarskereses facebook vonzero huA fiatalok, vagy akiknek van gyermekük tudják, hogy a nyitott világ, a soha nem tapasztalt kommunikációs lehetőségek ellenére sem egyszerű megtalálni a megfelelő társat. Most a Facebook is segíteni akar a társtalálásban.

   Mark Zuckerberg, a Facebook tulajdonosa az F8 fejlesztői konferencián jelentette be, hogy társkereső funkcióval bővítik a kínálatukat. Zuckerberg szerint a Facebook mobilos appja bővül egy olyan új lehetőséggel, amely egyfajta alkalmazás az alkalmazásban módszerrel kifejezetten a társkeresést célozza meg – írta a Pcworld.hu.

Bővebben...

Akár 40 dollárt is adnak illetéktelenek egészségünk adatiért

egeszsegugyi hackeles thehackernews comAz már közhely, hogy a mai világban bárkiről bárki bármit megtudhat. nyilvánvalóan az egészségével kapcsolatos adatokat is. Egyszerű ésszel persze nehéz felfogni, hogy miért lehet érdekes, ha a szomszédban lakó idős úr köszvényéről illetéktelen személy is értesülhet, de minden mögött az üzlet áll.

   Egy hackercsoport évek óta trójai programot telepít egészségügyi szervezetek számítógépeire, amely hátsó ajtót nyit és adatgyűjtést folytat. A heckereknek már voltak áldozataik 2016-ban és 2017-ben Amerikában, Európában és Ázsiában is – derül ki a Computerworld.hu összeállításából.

Bővebben...

Úgy tűnik, még korai bezúzni a dízelautókat

diesel loqueteconte comA Volkswagen emlékezetes botránya után, amikor 2015. szeptember 21-én az Amerikai Környezetvédelmi Hatóság által sarokba szorított cég beismerte, hogy manipulálták egyes dízelautóik motorszoftverét, elszabadultak az indulatok a világban. Németországban már egyenesen a dízelautók kitiltását is engedélyezte a bíróság.

   Ugyanakkor ez cseppet sem egyszerű dolog, hiszen a nagyvilágban tízmillió számra futnak dízelolajjal meghajtott személyautók, buszok, vonatok, hajók, dolgoznak munkagépek. A német Bosch autóipari multi cég most azt állítja, hogy megmentette a dízelautókat – írta a Napi.hu.

Bővebben...

Játékkal kell fizetni a zsarolónak

pugb mweb co zaSajnálatosan mind gyakrabban kell beszámolnunk az úgynevezett zsarolóvírusok garázdálkodásáról. Ezek a számítógépes, vagy okostelefonos vírusok vagy csak szimplán kárt akarnak okozni, vagy a váltságdíjjal pénzt keresni. Most viszont egy új fajtájuk egészen másra akar bennünket kényszeríteni.

   Az ESET szakemberei újfajta zsarolóvírusra hívják fel a figyelmet, amely ezúttal nem pénzt, hanem egyórányi játékot kér az adatokat helyreállító kulcsért – írta az Itcafe.hu..

Bővebben...

Tilos lesz káromkodni, gyűlölködni, pornográf tartalmakat küldeni

karomkodas mentalfloss comA trágár beszéd, a káromkodás mára olyannyira a mindennapi kommunikáció része lett, hogy az ezt a nyelvet nem beszélő, elitélő embernek már arra sincs energiája, hogy felháborodjon rajta. A gyűlölet verbális térhódítása, pedig egészen elképesztő méreteket öltött. Egy óriáscég megpróbál valamit tenni ezek ellen.

   Május 1-jén új általános felhasználói szerződést vezet be a Microsoft, amely tiltja például a csúnya beszédet többek között a magyarok által gyakran használt Skype-on is – írta a Geeks.hu.

Bővebben...

Öreg autóban is lehet e-segélyhívó egy magyar fejlesztésnek köszönhetően

ecall euroncap comTegnap arról számolhattunk be, hogy március utolsó napján lép életbe az az uniós törvény, amely előírja, hogy minden új autóba e-segélyhívót kell beépíteni, amely egy ütközés pillanatában már hívja is a megfelelő hatóságot, mentőket. Az emberben felmerül a kérdés, ez miért nem lehetséges a régebbi járműveknél?

   Mint kiderült, lehet. Az Európai Unió támogatásával olyan használt autókba utólag beszerelhető automatikus segélyhívó rendszert fejlesztenek hazánkban, amelynek segítségével csökkenthető az autóbalesetek halálos áldozatainak száma – írta a Portfolio.hu.

Bővebben...