Oldalletöltések száma: 6154090
2018. március 18. vasárnap 08:23,
Sándor és Ede napja van.

Jön az RCS, mindent küldhetünk vele, csak csomagot nem

rcs szolgaltatas information age comHatalmas újdonság volt a mindennapi kommunikációnkban az SMS, a Short Message Service, vagyis a rövid üzenetszolgáltatás, amelyet a mobilinternet elterjedéséig előszeretettel használtunk. Mostanra viszont számtalan más lehetőségünk adódik az üzenetváltásra, de azért az SMS-t sem kell temetni.

   A Deutsche Telekom márciusban bevezeti az RCS (Rich Communication Services) szolgáltatását a Magyar Telekom lakossági és üzleti előfizetői számára is, ezáltal újítva meg az üzenetküldési lehetőséget – írta a Napi.hu a cég információjára hivatkozva.

Bővebben...

Ne lepődjön meg, ha késik a hálózati árammal működő órája

ora digitalis nakupka. czAmennyiben ön, kedves olvasónk, elkésett a munkából, mert rosszul jár az elektromos ébresztőórája, akkor örülhet, nem hibás, a hiba ugyanis egészen másutt van.

   Meglehetősen furcsa következménnyel jártak a 25 európai ország elektromos hálózatában január közepe óta tapasztalható jókora ingadozások: a hálózati áramról működő digitális ébresztőórák jó része pontatlanul jár – írta az Euronews.com.

Bővebben...

Szöveget világíthat meg a lebegő szentjánosbogár

lebego fenyforras nypost comA sok évszázadig fényt adó gyertyákat felváltó villanykörtéket sok évtizeden át használtuk, és közben tulajdonképpen alig változtak. Aztán megjelentek az energiatakarékos fénycsövek, amelyeket gyorsan kezdenek felváltani a LED fényforrások. De a fénytechnika fejlesztése terén már nincs megállás.

   Levegőben lebegő aprócska, elektromos fénykibocsátó eszközt fejlesztettek ki japán kutatók, remélve, hogy a szentjánosbogárra emlékeztető technológiájuknak számos felhasználási formája lesz a jövőben – írta az Infostart.hu.

Bővebben...

Gazdaságos, megbízható, mégis ki akarják tiltani a városokból

dizel motor howacarworks comA német autógyárak Amerikában kirobbant csalási botránya után igen jelentősen csökkentek a dízel autók eladásai, holott gazdaságos üzemeltetésű dízel járművek sora száguld a közutakon, dolgozik a tengereken, a közlekedésben, bányászatban, teherfuvarozásban, mezőgazdaságban és még számtalan más területen.

   125 év szép jubileumi időtartam. Éppen ezért a legrosszabbkor jött a hír, bírósági döntés alapján ki lehet tiltani az Euro 6-osnál régebbi, korszerűtlenebb dízelmotorral működő járműveket a szennyezett levegőjű városokból Németországban. Pedig éppen a dízel motorok létezésének 125. évfordulóját ünnepeljük idén.

Bővebben...

Hárommillió kártevő les az androidos okostelefonokra

android fertozott samsungmagazine euAz ember vesz egy androidos okostelefont, igyekszik belakni, megszokni a menürendszerét, hogy aztán napjában sokszor elővegye, telefonáljon, híreket olvasson, e-mailezzen, facobookozzon. Közben meg észre sem veszi, hogy vírusok milliói akarnak kárt okozni neki.

   A G DATA most közölt adatai szerint, noha valamivel kevesebb új kártevőt fedeztek fel 2017-ben a kutatók, mint egy évvel korábban, így is magas az androidos vírusok száma: 3 002 482 új mintát regisztráltak – írta meg a Computerworld.hu.

Bővebben...

Elavult tevékenység lesz az autóvezetés

onvezeto auto hometownlife comAki szeret autót vezetni, élvezi, hogy irányíthat egy erős és gyors gépezetet, részt vehet egy közlekedés nevű veszélyes játékban. Az igazi autóvezető szeret kormányozni, sebességet váltani, gyorsan reagálni az adódó helyzetekre. Mindezt egy csapásra eltörli majd az önvezető járművek elterjedése.

   Carlos Ghosn, a Renault–Nissan–Mitsubishi szövetség elnök-vezérigazgatója a davosi Világgazdasági Fórumon azt jósolta, hogy hat éven belül már világszerte használatban lesznek az önvezető járművek, és ennek hatása jócskán túlmutat majd az autóiparon – írta a Qubit.hu.

Bővebben...

A lehetőség nem szűnt meg, csak megnehezedett

kepek megjeleniteseMindazok, akik szeretnek képeket nézegetni a Google keresőóriás segítségével, a múlt héten egyik estéről másnap reggelre azzal szembesültek, hogy az addigi módon mindezt már nem tehetik meg. Elsőre persze mindenki, akit ez kellemetlenül érintett, a Google tettét szidta.

   Természetesen az ügy mögött a szerzői jogok védelme áll, de a szerzők számára fájdalommal, a netes szabadságot élvezőknek örömmel közölhetjük, aki le akar tölteni egy képet, ezután is megteheti.

Bővebben...

Megunták az ijesztgetést, törlik az átverős programokat

scareware trojan killer netAzok a számítógép-felhasználók, akik mit sem értenek a számítástechnikához, csak dolgoznak, böngésznek, leveleznek a számítógépükön, igen könnyen pánikba esnek, ha képernyőjükön megjelenik egy scareware, vagyis szorongást, pánikot kiváltó rosszindulatú program riogatása. A most már piacvezető Windows 10 ezek ellen is felveszi a harcot.

   Két és fél évvel a megjelenése után a Windows 10 piaci részesedése 2018 januárjában meghaladta az eddig élen álló Windows 7-ét és ezáltal a Microsoft szoftvere nem csupán a Windowsok háziversenyében, hanem az asztali rendszerek körében is a legnépszerűbb operációs rendszer lett – írta a Computerworld.hu

Bővebben...

Okos a szék és végtelenül kellemessé teszi magát

silq szek steelcase comA jövő irodaszékén nem lesznek fogantyúk, amellyel az ülés magasságát, a háttámla dőlési szögét és egyebeket szabályozhatunk. Beleülünk a polymerből készült székbe, amely magától alkalmazkodik testünkhöz és kívánalmainkhoz.

   Az ötlet az amerikai Steelcase irodabútor-gyártótól származik. A cégnél válogatott tervezőgárda dolgozik, vannak közöttük, akik például nukleáris meghajtású tengeralattjárók fejlesztésében vettek részt – írta a Wired.hu cikke alapján a Piacésprofit.hu.

Bővebben...

Testünk lesz a PIN-kódunk

biometrikus azonositas cnn comMa már annyiféle jelszót, PIN-kódot kell megjegyeznünk, hogy ember legyen a talpán, aki külön feljegyzés nélkül minderre képes, Ha pedig leírjuk ezeket, kódjaink könnyen illetéktelenek kezébe kerülhetnek, akik vissza is élhetnek megszerzett ismeretükkel. Az ujjlenyomatunk, íriszünk, vagy éppen arcképünk már más tészta.

   A Mastercard bejelentette, hogy 2019 áprilisától Magyarországon is elérhetővé teszi a vásárlók számára a biometrikus, így többek között az arcfelismeréssel vagy ujjlenyomattal történő hitelesítést – olvasható az Itcafe.hu cikkében.

Bővebben...