Oldalletöltések száma: 10474759
2019. november 12. kedd 00:06,
Jónás és Renátó napja van.

Szinte hihetetlen, de a minap lett ötvenéves az internet

arpanet nbcnews comAkik ezt a cikket olvassák, a világ legtermészetesebb dolgaként léptek fel előtte a világhálóra és nyitották meg a Vé oldalát. Ugyancsak ilyen egyszerűen juthat el bárki arra a felületre, ahol ügyet akar intézni, vagy közösségi életet élni, netán az esti vacsorához egy jó receptet találni.

   Az 1960-as évek végén a Bolt, Beranek és Newman nevű cég nyert meg egy kommunikációs hálózat megépítésére kiírt pályázatot. Megtervezték a mai útvonal-választók (router) elődjét, majd ezeket az USA négy egyetemén, (három Kaliforniában, egy Utahban) üzembe is helyezték.

Bővebben ...

Simogatni, csiklandozni is érdemes az újfajta telefontokot

okostelefon tok skin on indiatimes comA 20. század legsötétebb éveit idézi az a mondat, hogy emberi bőrből készítenek telefontokokat. De mielőtt a felháborodás hullámai öntenék el az olvasókat, ez az emberi bőr nem valóságos, hanem annak szintetikus utánzata, részben az ember legnagyobb szervének tulajdonságaival.

   A Telecom Paris kutatócsoportja állt elő a koncepcióval, amely egy olyan mesterséges bőrből készült tok, amely képes az érintés érzékelésére, de nem úgy, mint egy klasszikus érintőképernyő. A prototípus az érintést, simogatást, csiklandozást, csipkedést is felismeri – írta a Geeks.hu.

Bővebben ...

Már a rózsafüzér is megokosodott

rozsafuzer okos twitter comVitathatatlanul okosodik a világunk, benne persze az emberekkel is, bár ők közel sem olyan ütemben, mint az okoskészülékek, amelyek mind több területen segítik az életünket, vagy éppen teszik még bonyolultabbá. Az okoseszközök már a vallást sem hagyják ki térhódításukból.

   Az már messze nem újdonság, hogy egy-egy pap, lekész az internet segítségével tarja kapcsolatait vallása hívőivel, sőt olyanról is tudunk, hogy akár okostelefonon gyónhat, akinek arra van szüksége, de most arról kaptunk hírt, hogy az okoseszközök közé került a rózsafüzér is. Minderről a Pcworld.hu írt.

Bővebben ...

Csak egy gombnyomás és máris az irodánkban találjuk magunkat

office gomb theverge comAz átlagos számítógéphasználó nagyjából úgy van gépe billentyűzetével, mint az okostelefonjával. Hiába tud az eszköz számtalan más lehetőséget is, azok közül csak néhányat használ. Hamarosan egy újabb, a kényelmünket szolgáló gombbal ismerkedhetünk a PC-nk billentyűzetén.

   Mára valósággá vált a júniusban még csak terv szintjén felröppent hír, miszerint a Microsoft a közismert Windows-billentyű bevezetése után 25 évvel most egy újabb saját márkás gombbal erősíti jelenlétét a klaviatúrákon – olvasható a Hvg.hu hírportálon.

Bővebben ...

Az adathalászok sohasem alszanak, teendők jelszólopás esetére

jelszo digitalhungary hu jpgA sok jelszóval védett online alkalmazást használó internetezők előbb, vagy utóbb biztosan találkoznak azzal a cseppet sem megnyugtató helyzettel, hogy bár helyesen írták be felhasználónevüket és jelszavukat, fiókjukba mégsem tudnak belépni. De vajon azon túl, hogy az ember jól kiidegeskedi magát, mi ilyenkor a jó megoldás?

   Ha helyesen begépelt jelszavunk nem működik, fiókunkat nagy valószínűséggel feltörték – ismertette a cseppet sem megnyugtató helyzetet a Computerworld.hu, amely egyúttal néhány tippet is adott erre az esetre.

Bővebben ...

Feltölti magát a karóra, csak mozogni kell hozzá

seqeuent supercharger digitaltrends comOkostelefon, de legalábbis egy mobiltelefon manapság szinte mindenkinél ott van, rajta a pillanatnyi pontos idővel, vagyis joggal hinnénk, hogy a karóra kezdi elveszíteni kiemelt helyét az eszközeink sorában. De ez nincs így, mert azon túl, hogy a karóra öltöztet is és nélküle szinte meztelennek érzi magát a legtöbb ember, még újdonságokat is képesek nyújtani nekünk.

   Az elkészült SuperCharger okosórát a zenészeket, művészeket, dizájnereket projektjeik megvalósításában segítő amerikai Kickstarter szervezet oldalán hirdették meg és 1,2 millió svájci frank támogatást gyűjtöttek a termék megvalósítására. Ez pedig nem más, mint egy öntöltő okos karóra – fedezte fel a Technokrata.hu. Önfelhúzós órák már régóta léteznek, de ez más.

Bővebben ...

Játék jelezheti a súlyos betegséget

parkinsonellen videojatek euronews comSajnos még jónéhány olyan betegség van, amelyet gyógyítani ma még nem lehet, legfeljebb gyógyszerekkel lassítani a beteg állapotának romlását. A Parkinson-kor ezek egyike. A betegség világszerte 10 millió, az Európai Unióban 1,2 millió embert érint.

   Egy észak-görögországi szervezet kutatókkal összefogva kereste arra a kérdésre a választ, hogy vajon egy videójáték és még néhány erre a célra kifejlesztett alkalmazás segítheti-e a Parkinson-kór korai felfedezését – olvasható az Euronews.com cikkében.

Bővebben ...

Oda a jó hangulat, ha lemerül az okostelefon

okostelefon lemerul cashify inNem vitatható, hogy okostelefonunk éppolyan meghatározó része lett életünknek, mint a cipőnk, vagy ruhánk, ha otthon felejtjük, szinte meztelennek, kiszolgáltatottnak, a napi történésekből kirekesztettnek érezzük magunkat, és el van rontva az egész napunk. Nem meglepő ezután, hogy a készülékünk töltöttsége is befolyásolja hangulatunkat.

   Meghökkentő eredményre jutott a londoni Cass Business School kutatása: a mobiltelefon töltöttségét jelző ikon állapota kihat a kedélyállapotunkra, sőt, arra is, hogy hogyan érzékeljük a teret és az időt – írta a Qubit.hu.

Bővebben ...

Aki eladja a számítógépét, okostelefonját, ha nem vigyáz, a fontos adatait is odaadja

merevlemez megsemmisitese youtubeNagyjából ott tartunk, hogy ha megvásároljuk a boltban a legújabb, legmodernebb számítógépünket, még haza sem érünk vele, már az utcán kezd elavulttá válni, oly gyors a technológia fejlődése. Ettől persze még sok évig használhatjuk az új masinát, de tény, hogy mindenképpen lerövidül a gépek cseréje közötti idő.

   Vannak, akik egyszerűen csak kikapcsolják a régi gépüket és úgy adják el, vagy teszik ki lomtalanításkor a kapu elé, miközben adatok tömegét rejti a merevlemezük. A körültekintőbben letörlik a winchestert, nehogy illetéktelenek jussanak a személyi vagy éppen üzleti adatokhoz. Sajnos ez a megoldás sem elegendő a biztonsághoz.

Bővebben ...

Ujjunkon keresztül telefonálhatunk az újfajta gyűrű segítségével

ujj headset stylus com Ma már senkit sem lep meg, ha lát valakit, akinek egy parányi kis eszköz lóg ki a füléből és az illető mintegy önmagában beszél. Az ilyen fülbevaló egy vezeték nélküli headset, amely lehetővé teszi, hogy a telefonáló kézhasználat nélkül beszélgessen partnerével, miközben mobilját a zsebében, vagy a táskájában tartja. Úgy tűnik az eszköz nemsokára elavult lesz.

   A világ első ujjhangszórója, az ORII egy speciális pecsétgyűrűszerű csonthangszóró és mikrofon, amely a hang rezgését az ujjcsontba, majd onnan a fülbe vezeti – írta a Híradó.hu.

Bővebben ...