Oldalletöltések száma: 10306801
2019. szeptember 23. hétfő 13:14,
Tekla és Líviusz napja van.

Értelmetlen a rendszeres jelszócsere, de azért még sok alkalmazás kéri

jelszocsere internetAki használ számítógépet, okostelefont, mindenképpen arra kényszerül, hogy jelszavakat jegyezzen meg, sőt egyes alkalmazások időnkénti jelszócserét is követelnek. Erre persze a felhasználó egy viszonylag könnyen megjegyezhető módszerrel ugyanazokat a karaktereket használja, alkalmanként megforgatva.

   Már a Windows 10 sem fog ahhoz ragaszkodni a jövőben, hogy a felhasználók időnként jelszót cseréljenek. A cég azzal érvel, hogy a kapcsolódó kutatások szerint a gyakori jelszócsere egyszerűen értelmetlen – írta a Fintechradar.hu.

   Ha egy jelszót nem lopnak el, felesleges a cseréje, ha viszont ellopják, azonnal meg kell változtatni. A jellemzően háromhavonta megkívánt kódcsere többnyire arra jó, hogy a felhasználók beálljanak valami egy szabály alapján létrehozott, könnyen megjegyezhető jelszó használatára.
   A jelszavak gyakori cserélgetése helyett sokkal hasznosabb, ha kellően hosszú jelszavakat ad meg a felhasználó és ezeket jelszótároló alkalmazásokba menti el. A Chrome vagy a Firefox is képes ezeket titkosítva tárolni, a LastPass, a 1Password, vagy a Keepass megoldja az elmentett jelszavak több gép közti szinkronizációját is – írta a Fintechradar.com.