Oldalletöltések száma: 10636012
2020. február 22. szombat 23:59,
Gerzson napja van.

Magától megy majd az újfajta babakocsi, elég lesz csak utána ballagni

estroller emmaljunga comAz mindenki számra világos, hogy a korszerű technológiák által támogatott életünket e találmányok jóval könnyebbé teszik (vagy éppen bonyolultabbá), miközben egyáltalán nem kellene minden területen a kényelmet keresni. Például a kisbabánk babakocsis sétáltatásakor.

   Okoseszközök tömege vesz körül bennünket és lassan nem is tudjuk elképzelni életünket a mindet tudó kütyük nélkül. Jó példa erre az okostelefon. Most újabb területet hódít meg az okostechnológia, a Bosch ugyanis olyan elektromos babakocsit kezd gyártani, amely szenzorjaival felismeri az előtte lévő akadályokat – írta a Hvg.hu.

   A vállalat nem az egész babakocsit készíti el, csupán az azt hajtó, mozgató rendszert, ami azért is előnyös, mert így más gyártóknak is lehetőségük nyílik saját típust tervezni. Az újfajta babahordót eStrollernek hívják, és ugyanúgy tölteni kell, akárcsak a rollert, egyhuzamban pedig 14-15 kilométerig bírja. Feltehetőleg, ha lemerül az akkumulátora, azért még vissza lehet térni a sok évszázados gyakorlathoz és lehet majd tolni is a kocsit.
   Az eStroller nem csak megkönnyíti a szülők dolgát, de állítólag magától fékez is, így a lejtőn sem gurul le. A Bosch különféle szenzorokat épített bele, amelyek képesek elejét venni annak, hogy a babakocsi hirtelen irányt változtasson. Bluetooth-on okostelefonnal is összekapcsolható, így a töltöttséget azon is ellenőrizhetik a szülők.
   A cég közlése szerint az első modellek az Emmaljunga svéd közreműködésével kerülnek majd piacra, valamikor 2020 elején. A termék ára nem ismert, de valószínű, hogy nem lesz olcsó – írta a Hvg.hu.