Megvonták a támogatását, nyugállományba küldték a rendszert

windows7 end of life espi netNagyon sokan használják még ma is és nagyon sokan kedvelik azt a windowsos operációs programot, amelyet alkotója, forgalmazója tegnap végleg nyugdíjba küldött. Ettől persze még lehet használni sok éven át, de sebezhetővé válik és ez a mai hekkerektől hemzsegő világban cseppet sem előnyös.

   Véget ért egy korszak, tegnap hivatalosan is lejárt a Windows 7 támogatása. A 2009-ben megjelent rendszerhez nem érkezik több frissítés és javítás, használata tehát fokozott biztonsági kockázatot jelent majd – írta a Hwsw.hu.

   Ez ráadásul nem csak néhány hűséges felhasználót érint, a ZDNet szerint bár a vállalatok java része már Windows 10-re váltott, még bőven akadnak, akik a támogatását veszített rendszert használják. A lap becslései alapján a még mindig Windows 7-et futtató PC-k száma világszerte a 200 milliót is megközelítheti. A nyugdíjazott rendszer használatának elterjedtsége a felmérések szerint még tavaly decemberben is meghaladta a 26,6 százalékot – derül ki a Hwse.hu cikkéből.