Oldalletöltések száma: 8020598
2019. január 24. csütörtök 11:40,
Timót napja van.

Egész éjjel töltünk, helytelenül

okostelefon lemerultIgen kiváló szerkezet az okostelefon, mind kevesebb az olyan mobilhasználó, akinek már ne lenne ilyen készüléke. De van egy nagy hátulütője a buta készülékekkel szemben, mégpedig, hogy az okostelefon nagyon gyorsan fogyasztja az akku energiáját.

   Már közepes használat mellett is lemerülhetnek koraestére a készülékek, azonban egyáltalán nem biztos, hogy csak az akkumulátorok hibája miatt. Néhány fontos töltési szabály betartásával könnyen elérhető, hogy az akku jó formában maradjon – hívta fel a figyelmet rá a Pénzcentrum.hu.
   A pénzügyi szakportál írása szerint sokaknak az a meggyőződése, hogy az okostelefonokat csak akkor szabad tölteni, ha már teljesen lemerültek. Pedig egyáltalán nem biztos, hogy ezzel jót teszünk a telefonunknak. Az akkumulátorokkal foglalkozó cég, a Cadex, most összegyűjtötte, hogy milyen szabályokat kell betartanunk, ha szeretnénk megőrizni az akksinknak a legjobb formáját.
   A legtöbben éjszakára felteszik a töltőre a telefont, amely ott lóg egész éjjel, de ez helytelen. Ne tartsuk bedugott állapotban a teljesen feltöltött telefonunkat, mert ez hosszú távon rosszat tesz az akkumulátornak. Az ok az, hogy miután a telefon feltöltött 100 százalékéra, a töltő folyamatosan ezen a szinten kell, hogy tartsa az akksit, ami nem tesz jót a belső szerkezetének. Vagyis a legjobb, ha kihúzzuk a telefont, amikor már feltöltődött.
   Az sem jó, hogy állandóan teljesen feltöltjük a telefont, vagyis sokkal jobb a készüléknek, ha többször töltünk rá kevesebbet, ahelyett, hogy egy teljesen lemerült állapotból kell újra feltöltődnie az akkumulátornak. A legjobb egyébként az lenne, ha egy nap többször is feltennénk tölteni a telefont rövidebb időszakokra, ezzel pedig az a gond is megoldódik, hogy nap végére teljesen lemerül a készülék.
   Az sem mindegy, milyen körülmények között tartjuk kedvenc készülékünket. Az okostelefonokban lévő akkumulátorok nagyon érzékenyek a hőre. Ha a szabadban vagyunk, akkor soha ne tegyük ki a telefonunkat a tűző napra, ha azt szeretnék, hogy az akkumulátorunk sokáig bírja – ajánlja a Pénzcentrum.hu.