Oldalletöltések száma: 6664908
2018. június 21. csütörtök 16:17,
Alajos és Leila napja van.

Egész éjjel töltünk, helytelenül

okostelefon lemerultIgen kiváló szerkezet az okostelefon, mind kevesebb az olyan mobilhasználó, akinek már ne lenne ilyen készüléke. De van egy nagy hátulütője a buta készülékekkel szemben, mégpedig, hogy az okostelefon nagyon gyorsan fogyasztja az akku energiáját.

   Már közepes használat mellett is lemerülhetnek koraestére a készülékek, azonban egyáltalán nem biztos, hogy csak az akkumulátorok hibája miatt. Néhány fontos töltési szabály betartásával könnyen elérhető, hogy az akku jó formában maradjon – hívta fel a figyelmet rá a Pénzcentrum.hu.
   A pénzügyi szakportál írása szerint sokaknak az a meggyőződése, hogy az okostelefonokat csak akkor szabad tölteni, ha már teljesen lemerültek. Pedig egyáltalán nem biztos, hogy ezzel jót teszünk a telefonunknak. Az akkumulátorokkal foglalkozó cég, a Cadex, most összegyűjtötte, hogy milyen szabályokat kell betartanunk, ha szeretnénk megőrizni az akksinknak a legjobb formáját.
   A legtöbben éjszakára felteszik a töltőre a telefont, amely ott lóg egész éjjel, de ez helytelen. Ne tartsuk bedugott állapotban a teljesen feltöltött telefonunkat, mert ez hosszú távon rosszat tesz az akkumulátornak. Az ok az, hogy miután a telefon feltöltött 100 százalékéra, a töltő folyamatosan ezen a szinten kell, hogy tartsa az akksit, ami nem tesz jót a belső szerkezetének. Vagyis a legjobb, ha kihúzzuk a telefont, amikor már feltöltődött.
   Az sem jó, hogy állandóan teljesen feltöltjük a telefont, vagyis sokkal jobb a készüléknek, ha többször töltünk rá kevesebbet, ahelyett, hogy egy teljesen lemerült állapotból kell újra feltöltődnie az akkumulátornak. A legjobb egyébként az lenne, ha egy nap többször is feltennénk tölteni a telefont rövidebb időszakokra, ezzel pedig az a gond is megoldódik, hogy nap végére teljesen lemerül a készülék.
   Az sem mindegy, milyen körülmények között tartjuk kedvenc készülékünket. Az okostelefonokban lévő akkumulátorok nagyon érzékenyek a hőre. Ha a szabadban vagyunk, akkor soha ne tegyük ki a telefonunkat a tűző napra, ha azt szeretnék, hogy az akkumulátorunk sokáig bírja – ajánlja a Pénzcentrum.hu.