Oldalletöltések száma: 6154105
2018. március 18. vasárnap 08:27,
Sándor és Ede napja van.

Ha már az FBI igazgató is azt mondja, akkor tényleg ideje takarni

kameratakaroAz elmúlt napok nagy feltűnést keltő nemzetközi híre volt, hogy az amerikai elnök azonnali hatállyal menesztette az FBI vezetőjét. Nos, az illető igen sokat tudhat a kiberbiztonságról, mert arra hívta fel a figyelmet, hogy aki csak teheti, takarja el laptopja, vagy számítógépe kameráját.

   Van néhány ésszerű dolog, amit meg kell tenni, és ez az egyik közülük – mondta az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda leköszönő igazgatója, akinek szavait a Hvg.hu idézte. A hírportál tippet is adott ahhoz, hogy hogyan lehet elegánsan megvédeni titkaink egy részét.


   A kameratakaráshoz a ragasztószalag a legolcsóbb, de nem esztétikus, a szebb, erre készített eszközök viszont vagy vastagok és zavaróak, amikor például lehajtjuk a laptop képernyőjét, vagy drágák, esetleg leesnek. Ezt a problémát elégelték meg, és egy Kickstarter-projekt keretében piacra dobták az Intelligent Security kameratakarót.
   A mindössze 0,7 mm vastag, igényes, szépen mutat egy gépen, és nem is esik le, legalábbis ezt ígérik. Egyetlen dolgot tud: alapállásban takarja a kamerát, ha pedig mégis szükség lenne arra, akkor egy csúszkán elhúzhatjuk a takaróajtót.
   Egy próbát megérhet annak, aki profi megoldásra vágyik a ragasztós megoldások helyett. Az előrendelőknek ugyanis Magyarországra szállítással együtt 14 svájci frankba, vagyis kb. 4 ezer forintba kerül egy ilyen, aki pedig öbbet rendelni pedig még inkább megéri: 2 darab kb. 5500, 3 darab kb. 7500, 5 darab pedig kb. 10 ezer forintba kerül átszámítva – olvasható a Hvg.hu-n Mi meg hozzátesszük, hogy ajándéknak is kiváló lehet.