Oldalletöltések száma: 6818542
2018. július 16. hétfő 12:25,
Valter napja van.

Pénztárca, másként

aviatorHa eddig azt gondolta volna valaki is, hogy ő már mindent tud a pénztárcákról, és neki semmi újat nem képes e téren alkotni a világ, javasoljuk, gyorsan módosítsa véleményét, mert még nem látta a legújabb változatot.

   A közösségi fejlesztéseket segítő portálon, a Kickstarter.com-on találtuk meg az Aviator elnevezésű pénz és kártyatartó valamit, ami alkalmas bankkártyák, ugyanolyan méretű igazolványok, pénz, kulcs, sőt még SD-kártya tárolására is.

   Az alkotók szerint az Aviator elnevezésű könnyű eszköz nem kevesebb, mint húsz bankkártya méretű kártyát képes magába fogadni és mindezzel együtt kevés helyet foglal el a nadrágzsebekben, női retikülökben.
   Az Aviator mindössze 43 gramm súlyú és 4,9 mm vastag, vagy inkább vékony, szabályos bankkártya formájú. Képes RFID (rádiófrekvenciás adatátvitel) és NFC (két eszköz közötti adatátvitel) blokkolásra, ezért akinek ilyen eszköze van, nem kell aggódnia adatai ellopása miatt. Az alumínium tárca ugyanis megvédi tulajdonosa pénzét a digitális lopásoktól. A gumis oldalfalának köszönhetően könnyen kiválasztható a használni kívánt kártya is.
   Kérdés persze, hogy hogyan is lehet egy ilyen vékony pénztárcában tárolni az érméket. Nos, a parányi alumínium pénztárcában van egy erre kialakított üreg is, bár számításaink szerint nagyon sok apró azért nem fog ebbe beleférni, ahogy egy kisebb kulcscsomó sem.
   Nyilvánvalóan egy ilyen eszközre mindenképpen szüksége van a modern kor emberének, amelyből több verzió is előrendelhető. Az Aviator 44 euró (mintegy 13500 Ft) befizetése után várhatóan talán karácsonyra már meg is érkezik majd a fa alá.