Oldalletöltések száma: 6331767
2018. április 21. szombat 10:02,
Konrád és Zelmira napja van.

Karkütyü a jövő klímája

embr wave dalymail co ukAzt nem tudjuk, hogy a karóra, vagy azt az egyre inkább helyettesítő okosóra, a hölgyeknél a plusz karkötő mellett még mi minden férhet el az ember csuklóján, de nagy valószínűséggel a hidegben fűtő, a kánikulában hűtő karkütyünek még érdemes lesz helyet szorítani

   A Kickstarter.com portálon tűnt fel az a közösségi finanszírozással megvalósuló eszköz, amelyet a MIT által képzett szakemberek terveztek, és Embr Wave néven neveztek el. A csuklón hordható eszköz gombnyomásra hűti, vagy melegíti viselőjét.

   A hideg napokon fázósan húzzuk össze magunkat, fát, szenet teszünk a kályhában égő tűzre, feljebb csavarjuk a termosztát hőfokát, magasabbra tekerjük a kocsi fűtését. Ha pedig nagy kánikula van, akkor igyekszünk egy légkondicionált helyiségbe, az autónkat is jóval a kinti meleg alá hűtjük, és döntjük magunkba a hideg italokat. Mint kiderült, lehetne másként is kellemesebben éreznünk magunkat.
   Az Embr Wave működésének alapja, hogy a test felmelegedése vagy lehűtése gyorsan javíthatja a komfortérzetünket anélkül, hogy megváltoztatná a környezetünk hőmérsékletét. Az eszköz viselhető a csuklónak akár külső, akár belső felén.
   A mini klímaberendezés egy mikro USB töltőkábelen keresztül újratölthető Li-ion akkumulátorral működik, és egyetlen töltéssel legalább 25 alkalommal (2-3 napig) képes bennünket melegíteni, vagy hűteni. S bár jobban érezzük majd magunkat, a mindössze csak 50 x 13 x 32 milliméter méretű, eloxált alumínium testű, LED fénysávval jelző és a nagyon hidegtől a nagyon melegig emelkedő 16 hőmérsékleti érzetet kelteni képes kütyü szolgáltatásától, azt tudnunk kell, hogy mindez nem klímaberendezés, hiszen csak a csuklónkon átfutó ereken keresztül hűt, vagy fűt bennünket.
   Fontos persze az ára is, amely előrendelésnél 219 dollár és ráadásul még sokat is kell várni rá. De hát itt a klímaváltozás, nem árt felkészülni a nagyon meleg (hideg) napokra.