Oldalletöltések száma: 6153837
2018. március 18. vasárnap 06:45,
Sándor és Ede napja van.

Aki csak a kevés karakter miatt nem twitterezett, mostantól duplázhat

twitterMifelénk közel sem tartozik a legnépszerűbb közösségi portálok közé a Twitter, és ennek többek között az is oka, hogy kevesebb betűt, jelet lehet írni egy-egy üzenetbe, mint például egy SMS-be, vagyis csak 140 karaktert. Úgy tűnik a Twitter gazdái is megérezték az idők szelét.

   Széles körben elérhetővé tette a Twitter a 280-as karakterlimitet a korábbi 140 helyett. A kiterjesztés tesztelését szeptemberben kezdte a cég a felhasználóinak egy részét bevonva – írta a Hwsw.hu.

   Két hónapja a vállalat azzal indokolta a döntést, hogy bizonyos nyelveken nehezebb a gondolatok rövid kifejezése, mint más nyelveken, és ezért szeretné a rövid mezők miatt aggódó új felhasználóknak elgördíteni ezt az akadályt az útjukból.
   A karakterbővítést végül Japán, Kína és Korea kivételével bevezették, azzal, hogy ezeknek az országoknak az írásjeleivel kevesebb karakterszámmal is le lehet írni a gondolatokat. A karakterszámok bővítését a felhasználók vegyes érzésekkel fogadták, mert sokaknak éppen a 140 karakter tette népszerűvé az oldalt a tartalmas megfogalmazásokkal. Többen attól tartanak, hogy így a felület átláthatatlan lesz, és az információk elvesznek a terjedelmes szövegekben.
   A cég mérései szerint a tesztelt felhasználók csoportjából mindössze 1 százalék érte el a 280-as határt, és csak 5 százalék ment a korábbi 140-es limit fölé, míg régebben a felhasználók 9 százalékának okozott gondot a korlát az adatok szerint. Legfőképp a bevezetés elején mutatkozott a karakterszám megugrása, mikor a felhasználók kísérleteztek az új keretekkel, később azonban visszaállt a rend, és a twitterezők jellemzően visszatértek a rövid üzenetekhez a vállalat megfigyelése szerint – írta a Hwsw.hu