Oldalletöltések száma: 6153743
2018. március 18. vasárnap 06:31,
Sándor és Ede napja van.

Pehelykönnyű, némileg okos is és lehet nyomkodni a gombjait

okostelefon japanese engadget comAki manapság valamit is ad magára, már egy kisebb számítógéppel sétálgat a zsebében, vagy retiküljében, hiszen az okostelefonok látványosan okosodnak és növekszik a méretük. Természetesen egy átlagos felhasználó e komputerek tudásának csekély töredékét használja csak ki.

   Sokan szeretnének olcsó, de mégiscsak okos telefont, ha lehet, nyomógombokkal, azok ugyanis rengeteg embernek hiányoznak. A japán NichePhone-S a világ első androidos okostelefonja, amely mindössze 88 dollárba kerül és akkora, mint egy átlagos névjegykártya – írta a Telefonguru.hu.

   Nyilvánvalóan ha valaki kicsi és könnyen kezelhető készüléket akar, annak bizonyos kompromisszumokat meg kell kötnie. A NichePhone-S nem akarja felvenni a versenyt a nagy gyártók erőműveivel, ebben egy MediaTek processzor, valamint egy 550 mAh-s akkumulátor van, gyárilag Android 4.2 rendszert futtat és nem hagyták ki az LTE (negyedik generációs mobilinternet) adatkapcsolatot, ahogy a Bluetooth-t sem.
   Az új, nyomógombos okos(ka) telefon csupán 6.5 mm vékony és a súlya is közelit a pehelyéhez, hiszen csak 38 grammot nyom a mérlegen. De mielőtt bárki is meg akarná rendelni az interneten, nem árt, ha tudja, a november 10-étől megvásárolható kicsit egyelőre csak Japánban forgalmazzák – derül ki a Telefonguru írásából.
   De nem kell csüggedni, ha ott kelendő lesz, bizonyára hamarosan nekünk is jut majd belőle.