Oldalletöltések száma: 6153846
2018. március 18. vasárnap 06:47,
Sándor és Ede napja van.

Ha már régen elavult az androidos eszköze, akár veszélyben is lehet

androidVilágszerte nagyon sokan használnak okostelefont és közülük is igen sokan Android operációs rendszerűt. Valljuk meg, hogy akik ilyennel interneteznek, vagy használják számtalan fontos és szükséges applikációjukat, aligha gondolnak arra, hogy bajba is kerülhetnek.

   Egy friss felmérés szerint, amelyről a Computerworld.hu írt, egymilliárd olyan androidos eszköz van használatban, amelyik már semmilyen biztonsági támogatást nem kap, így bármikor megfertőzhető.

   Az androidos piac egyik nagy problémája, hogy széttöredezett, ami annyit jelent, hogy világszerte rengeteg fajta eszköz működik különböző hardverrel és olyan Android-változatokkal, amelyeket már rég el kellett volna felejteni.
   Egy Microsoft-mérnök, David Luu most időanalízist készített az androidos eszközök elavultságáról, és megdöbbentő eredményre jutott. Bár az aktív és működő mobilokra vonatkozó adatokat nem könnyű összegyűjteni, és ezért statisztikáiba csúszhatott némi pontatlanság, az elavult állományra vonatkozó egymilliárdos becslés még ennek figyelembe vételével is több, mint aggasztó. Ezek a régi mobilok és tabletek ugyanis a támogatás hiánya miatt bármikor a kiberbűnözők áldozatává válhatnak.
   Olyan hatalmas mennyiségű eszközről van szó, hogy a Google-nak előbb-utóbb kezdenie kell valamit a problémával, mert a helyzet katasztrófával fenyeget – írta a Computerworld.hu.