Oldalletöltések száma: 6492577
2018. május 24. csütörtök 11:35,
Eszter és Eliza napja van.

Már a puskázás sem a régi

puskazas magazin huAz érettségikre, egyetemi vizsgákra a legtöbben felkészülten érkeznek, és nem kevesen vannak azok, akik még a fejükben tárolt tudás mellé is igyekeznek vésztartalékot biztosítani. Ezt nevezzük puskázásnak.

   Amíg néhány évvel ezelőtt a diákok a puskáikat a számológépünk hátoldalába rejtették, könnyen elrejthető kutyanyelvre, vagy éppen tenyerükbe, karjukra írták, addig ma már a modern technika segíti a tanulókat. A trükkökről a Telefonguru.hu írt.

   A puskázás nagyon sokat változott az elmúlt években, ma már nem kis cetliket rejtegetnek a diákok a pad alatt, hanem a legmodernebb technikát bevetve csalnak dolgozatoknál és vizsgákon. Mára eljárt az idő a hagyományos puskák felett, a trükkös tanulók már okostelefonokkal és digitális kommunikációs eszközökkel játsszák ki a tanárokat. Népszerű módszerek között található többek között a csak speciális szemüvegben látható okosórán lévő puska, a nano méretű fülhallgató és a számológépen történő chatelés is.
   Nem csak apró méretük jelenti a modern puskák vonzerejét. Hatalmas memóriájuknak köszönhetően egy-egy tantárgy egész anyaga elfér a diák zsebében lévő mobiltelefonon vagy a karján lévő okosórán. Sőt, ma már kaphatóak olyan programozható számológépeknek álcázott készülékek, amik lexikonnyi mennyiségű szöveg, képlet és adat tárolására is alkalmasak. Az UV tollat is mintha csak puskázásra találták volna ki, a toll ugyanis nem hagy szemmel látható nyomot a papíron, a puskát csak – a toll végébe van szerelt – UV lámpa fényénél lehet látni.
   A legújabb generációs vezeték nélküli fülhallgatók olyan aprók, hogy szinte lehetetlen, hogy a tanárok kiszúrják őket. A legmodernebb ma kapható ilyen eszközökhöz ruha alá rejthető mikrofon is tartozik, ami mobiltelefonhoz kapcsolható, így a vizsgán bármikor feltűnés nélkül kommunikálhat a diák egy segítővel.
   Természetesen, ahogy a Telefonguru.hu cikkírója, úgy mi sem szeretnénk senkit sem puskázásra bíztatni, a jól bevált tanulás még mindig a legjobb megoldás a kemény vizsgakérdések, vagy vizsgáztatók ellen.