Oldalletöltések száma: 6153781
2018. március 18. vasárnap 06:37,
Sándor és Ede napja van.

Kütyü ellenőrzi a légzést és vége az álmatlanságnak

2breathe cnet comA kutatók szerint, amíg nem volt az utcákon közvilágítás, és a lakásokban is csak a drága gyertyákkal, vagy petróleummal lehetett világítani, az emberek sötétedéskor lefeküdtek és két-három részletben végigaludták az éjszakát. Akkoriban nemigen panaszkodtak álmatlanságról az emberek.

   A Sleep Health Foundation szerint manapság minden harmadik ember álmatlanságtól szenved, erre már középtávon sem jelent megoldást a kávé és az altató. Az álmatlanságot szeretnék gyógyítani a 2Breathe nevű viselhető eszközzel – írta a Pcworld.hu.

   A gondok megoldásában a Resperate cég a 2Breathe elnevezésű viselhető eszközzel segítene. Ezzel hatékony légzésgyakorlatok sajátíthatók el, a gyakorlásban pedig mobilos app is segít. Végeredményben a használója hamarabb alhat el, az alvás pedig tovább tart.
   Az eszköz a fejlesztők szerint az alvás előtti feszültség csökkentésével javít a helyzeten. A Resperate szerint ez okozza a gondokat azoknál, akik nehezen alszanak el, vagy gyakran felébrednek éjszaka. A vállalat szerint a napi stressz, a csapongó gondolatok, illetve a szimpatikus idegrendszer túlzott működése az álmatlanság oka.
   A 2Breathe a normál légzésminta elsajátításában személyre szabottan segít. Az eszköz 180 dollárba kerül, de néhány álmatlanul töltött éjszaka után talán nem is tűnik mindez túl soknak. Az érdekes eszközről a Pcworld.hu számolt be.