Oldalletöltések száma: 6500651
2018. május 26. szombat 02:15,
Fülöp és Evelin napja van.

Beszélgessünk egymással értelmesen, ezt szeretné a Facebook szülőatyja

facebook theguardian comRengetegen állítják, hogy ők azt sem tudják, hogy mi az a Facebook, enni kell-e, vagy inni, mások meg bár ismerik, távol tartják magukat tőle, mint ördög a tömjénfüsttől. Lehet mondani bármit, a tény az, hogy a Facebook igen jelentősen van jelen az életünkben.

   A cég igazgatója, Mark Zuckerberg hosszú posztban jelentette be, hogy változtatni fognak és a vírusvideók, médiaposztok helyett inkább a barátok, ismerősök felé igyekeznek terelni a felhasználók figyelmét, hogy erősödjenek az értelmes szociális interakciók – derül ki Computerworld.hu írásából.

   Lehet, hogy mindez a sok százmillió felhasználó jelentős részének j esz, de egyelőre a piac igencsak rosszul reagált a változtatás hírére. Ahogy a számítástechnika szakportál cikkében olvasható, a Facebook feje írásában azt állítja, hogy a módosításoktól mindenki jobban érzi majd magát. Kutatásaik szerint, amikor a közösségi hálózatot arra használjuk, hogy a számunka fontos emberekkel kerüljünk kapcsolatba, közérzetünk javul.    Kevésbé érezzük magunkat magányosnak, és ez hosszútávon boldogabbá, egészségesebbé tesz. Vagyis, ha kevesebb posztot olvasunk a vállalkozásoktól és médiáktól, több figyelmünk jut arra, amit ismerőseink megosztanak és kedvelnek.
   Mark Zuckerberg nem említi, de nyilvánvaló, hogy a Facebookot a 2016-os amerikai elnökválasztás orosz befolyásolása késztette irányelvei újragondolására. A „közelebb egymáshoz” elv jegyében tehát az újságok, médiacégek anyagai hátrébb fognak sorolódni, és előnyben részesülnek az értelmes kommentekben bővelkedő posztok – derül ki a Computerworld.hu információjából.