Oldalletöltések száma: 6500652
2018. május 26. szombat 02:15,
Fülöp és Evelin napja van.

Önfertőtlenítő kulacsból ihatjuk majd kedvenc üdítőnket

quartz bottle nerdtechy comAki azt gondolja, hogy a kulacs már csak a múlt használati tárgya, gyorsan felejtse ezt el, hiszen kulacsot viszünk magunkkal gyalogos, kerekpáros, vagy vízi túrákra, a gyerekünk abban visz üdítőt, vagy kakaót az iskolába és még ezernyi más módon is használhatjuk e remek italtárolókat. Van tehát értelme fejleszteni.

   Olyanról már mi is írtunk, hogy feltalálták a levegőből vizet előállító kulacsot, de ha a víz helyett valami mást akarunk a palackban tartani, nem árt időnként kimosni, kitisztítani. De a kulacsokat nehéz mosogatni, kivéve a Quartz Bottle-t, amelyet úgy terveztek, hogy egyáltalán ne is kelljen tisztítani – írta a Geeks.hu.

   A fél liter űrtartalmú, dupla falu, a hideget egy napon át, a meleget 12 órán keresztül tartani képes, első ránézésre átlagos kulacs valójában egy igazi fertőtlenítő üzem, amely saját UV-C lámpával rendelkezik. A fényforrást a kupakba építették be, és négyóránként automatikusan bekapcsol pár percre, hogy a belső felületen esetleg szaporodásnak induló vírusokat, baktériumokat elpusztítsa. A Quartz szerint a lámpa nemcsak a kulacs felületét, hanem a benne lévő folyadékot is meg tudja tisztítani, de nem ez az elsődleges feladata. A kupakban lévő akkumulátort USB-n keresztül tölthető fel, és töltésenként 2-3 hónapos üzemidőre lehet számítani.
   A kulacshoz a Quartz gyártásához a Kickstarteren gyűjt pénzt, és akkora rá az érdeklődés, hogy a 99 dolláros ára ellenére már 1,4 millió dollárt gyűlt össze. Az egyelőre nem ismert, hogy mikor kezdődik a forgalmazás, de a tervek szerint az első megrendelők a nyári kirándulásra már vihetik magukkal a Quartz Bottle-t – tudta meg a Geeks.hu.