Oldalletöltések száma: 6500659
2018. május 26. szombat 02:17,
Fülöp és Evelin napja van.

Pár év múlva mesterséges intelligencia veheti át a középvezetők munkáját

mesterseges intelligencia spectrum ieee orgMa még az emberek zöme csak legyint, ha a mesterséges intelligenciáról hall, hiszen hol van az még attól, hogy őt bármilyen szinten is érintse. Pedig, ahogy fejlődik e technológia, úgy kerül majd veszélybe egy több munkakör.

   A Pega piackutató cég által világszerte megkérdezett 845 felsővezető 72 százaléka véli úgy, hogy a mesterséges intelligencia és a robotika terjedése drámaian csökkenti majd az elkövetkező évtizedben a középvezetők számát – írta a Computerworld.hu.

   A Ball State University által elvégzett másik kutatás szerint 2000 és 2010 között csak az Egyesült Államokban 5,6 millió állás tűnt el a gyártás területén, 85 százalékuk a technológiai változások és az automatizálás miatt.
   Az elkövetkező öt évben a felsővezetők szerint elterjedt gyakorlattá válik a mesterséges intelligencia alkalmazása egy sor menedzsment területen, kezdve a minőségellenőrzéstől az ütemezésen át egészen a tevékenységek koordinálásáig. A felmérésben résztvevők 71 százaléka szerint a mesterséges intelligenciát elterjedten alkalmazzák majd az elkövetkező öt évben a működési hatékonyság javítására is.
   A tanulmány felhívja a figyelmet arra, hogy a mesterséges intelligencia pártatlan és könyörtelen logikájával segíthet a diverzifikáltabbá tenni a munkahelyeket, különösen a felsőbb vezetésben.
   A kutatásban részt vevők szerint az intelligens gépek és az emberek együttműködése egy hatékonyabb, elkötelezettebb és teljesítményben érdekeltebb munkaerőt eredményez. A válaszadók kétharmada értett egyet azzal az állítással, hogy a mesterséges intelligencia széles körű használata javítja az esélyegyenlőséget a munkahelyeken. A mesterséges intelligenciával támogatott alkalmazottak termelékenysége jelentősen nő, és a technológiának köszönhetően javul az ügyfélszolgálati munka minősége. Ráadásul a gépi intelligencia megoldások révén nő a munkavállalók autonómiája és nagyobb megelégedettséget éreznek a munkájukkal kapcsolatban, állapítja meg a tanulmány – amelyről a Computerworld.hu írt.