Oldalletöltések száma: 6500658
2018. május 26. szombat 02:17,
Fülöp és Evelin napja van.

Testünk lesz a PIN-kódunk

biometrikus azonositas cnn comMa már annyiféle jelszót, PIN-kódot kell megjegyeznünk, hogy ember legyen a talpán, aki külön feljegyzés nélkül minderre képes, Ha pedig leírjuk ezeket, kódjaink könnyen illetéktelenek kezébe kerülhetnek, akik vissza is élhetnek megszerzett ismeretükkel. Az ujjlenyomatunk, íriszünk, vagy éppen arcképünk már más tészta.

   A Mastercard bejelentette, hogy 2019 áprilisától Magyarországon is elérhetővé teszi a vásárlók számára a biometrikus, így többek között az arcfelismeréssel vagy ujjlenyomattal történő hitelesítést – olvasható az Itcafe.hu cikkében.

   Az előzetes felmérés során az Oxfordi Egyetem és a Mastercard közös kutatása rámutatott, hogy a vásárlók túlnyomó többsége, mintegy 93 százaléka részesíti előnyben a biometrikus fizetést a hagyományos, PIN-kódos megoldással szemben. E mellett a banki szakemberek 92 százaléka is szívesen fogadná el ezeket a megoldásokat, ráadásul a bankok szerint sokkal valószínűbb, hogy egy vásárló befejezi a vásárlást, amikor biometrikus hitelesítést használ. A hagyományos megoldásokkal szemben a biometrikus hitelesítés 70 százalékkal csökkenti annak valószínűségét, hogy a vásárló megszakítja a fizetési folyamatot.
   A Mastercard Identity Check a világ sok más országa mellett Európában elérhetővé válik Ausztriában, Belgiumban, Csehországban, Dániában, Finnországban, Németországban, Magyarországon, Izlandon, Hollandiában, Norvégiában, Spanyolországban, Svédországban, Svájcban, az Egyesült Királyságban.
   A hitelesítési megoldás lehetővé teszi, hogy a felhasználók biometrikus adataikat, például az ujjlenyomatukat, íriszüket, vagy arcukat használják az online vásárlás vagy banki ügyintézés hitelesítése során – derül ki az Itcafe.hu információiból.