Oldalletöltések száma: 6500644
2018. május 26. szombat 02:14,
Fülöp és Evelin napja van.

Okos a szék és végtelenül kellemessé teszi magát

silq szek steelcase comA jövő irodaszékén nem lesznek fogantyúk, amellyel az ülés magasságát, a háttámla dőlési szögét és egyebeket szabályozhatunk. Beleülünk a polymerből készült székbe, amely magától alkalmazkodik testünkhöz és kívánalmainkhoz.

   Az ötlet az amerikai Steelcase irodabútor-gyártótól származik. A cégnél válogatott tervezőgárda dolgozik, vannak közöttük, akik például nukleáris meghajtású tengeralattjárók fejlesztésében vettek részt – írta a Wired.hu cikke alapján a Piacésprofit.hu.

   A Steelcase mérnökei új polimert fejlesztettek ki, amely jóval alacsonyabb áron éri el a szénszál szerkezeti tulajdonságait. A tengeralattjárók építésénél is szerepe van a karbonnak, amelyet a széktervezők megpróbálták az irodaszék gyártásánál is hasznosítani. A kísérlet sikerült, de kiderült, hogy egy karbon szék több ezer dollárba kerülne, így semmiképp nem lenne versenyképes.
   Így aztán a Steelcase szakemberei egy újfajta műanyagot fejlesztettek ki, amelyből kitűnő irodaszékek gyárthatók, de csak negyedannyi költséggel, mint ha a karbon hosszú, bonyolult gyártási folyamatát alkalmaznák.
   A Silq nevű irodaszéken egyetlen szabályozó fogantyú található, amellyel az ülés magassága állítható be. A többi viszont már automatikusan történik. Ha valaki beleül a székbe, akkor az a testsúly alapján beállítja a megfelelő üléshelyzetet, ha az illető hátradől, hasonlóan állítja testhelyzetéhez.
   Míg egy hagyományos irodaszék mintegy 200 alkatrészből áll, a Silq harmincegynéhányból. Az USA-ban tavasszal 970 dolláros áron kerül forgalomba, európai és ázsiai bevezetését ősszel tervezik – írta a Piacésprofit.hu