Oldalletöltések száma: 7021167
2018. augusztus 16. csütörtök 03:01,
Ábrahám napja van.

Gazdaságos, megbízható, mégis ki akarják tiltani a városokból

dizel motor howacarworks comA német autógyárak Amerikában kirobbant csalási botránya után igen jelentősen csökkentek a dízel autók eladásai, holott gazdaságos üzemeltetésű dízel járművek sora száguld a közutakon, dolgozik a tengereken, a közlekedésben, bányászatban, teherfuvarozásban, mezőgazdaságban és még számtalan más területen.

   125 év szép jubileumi időtartam. Éppen ezért a legrosszabbkor jött a hír, bírósági döntés alapján ki lehet tiltani az Euro 6-osnál régebbi, korszerűtlenebb dízelmotorral működő járműveket a szennyezett levegőjű városokból Németországban. Pedig éppen a dízel motorok létezésének 125. évfordulóját ünnepeljük idén.

   Ahogy az Automotor.hu összeállításában olvasható, Rudolf Diesel a müncheni Politechnikumi tanulmányai során Carl Linde 1878 évben tartott termodinamikai előadásán szembesült azzal, hogy a gőzgépek milyen energiapocsékoló módon működnek, és hogy a francia Sadi Carnot fizikus elméleti körfolyamata sokkal jobb hatásfokkal kecsegtet.
   Tanulmányai végén visszatért szülővárosába, Párizsba, ahol egy évtizeden át Linde hűtőgépek képviseletét vezette, majd 1890-ben átvette a Linde berlini fejlesztőirodájának vezetését. Itt dolgozott, amikor 1892. február 27-én benyújtotta az „Újfajta, racionális hőerőgép”-re vonatkozó szabadalmát a Császári Szabadalmi Hivatalba, és nagyjából egy évvel később megadták neki a 67207-es számú szabadalmat. Rudolf Diesel tisztában volt azzal, hogy a gyakorlati megvalósítás drága lesz, a Krupp család tulajdonában lévő Maschienenfabrik Augsburg karolta fel a munkáját. Már 1893 júliusában elkészült az első próbamotor, azonban az nem volt képes az önálló működésre, erre csak 1897. február 17-én került sor. Ez a prototípus mintegy 4,5 tonna tömegű és 20 lóerős volt, a 26%-os hatásfoka ráduplázott a gőzgép 12%-os értékére.
   A német hadsereg is támogatta az erőforrás fejlesztését, a dízelmotorral szerelt hadihajóktól jelentős fölényt várt a haditengerészet a gőzhajókkal szemben. 1924-ben lett mobil a dízelmotor, az MAN ekkor dobta piacra teherautóját. Az első, sorozatban gyártott dízel személyautó a Mercedes 260D volt 1936-ban – olvasható az Automotor.hu összeállításában.