Oldalletöltések száma: 7027562
2018. augusztus 17. péntek 03:52,
Jácint napja van.

Jön az RCS, mindent küldhetünk vele, csak csomagot nem

rcs szolgaltatas information age comHatalmas újdonság volt a mindennapi kommunikációnkban az SMS, a Short Message Service, vagyis a rövid üzenetszolgáltatás, amelyet a mobilinternet elterjedéséig előszeretettel használtunk. Mostanra viszont számtalan más lehetőségünk adódik az üzenetváltásra, de azért az SMS-t sem kell temetni.

   A Deutsche Telekom márciusban bevezeti az RCS (Rich Communication Services) szolgáltatását a Magyar Telekom lakossági és üzleti előfizetői számára is, ezáltal újítva meg az üzenetküldési lehetőséget – írta a Napi.hu a cég információjára hivatkozva.

   Az új generációs üzenetküldő szolgáltatás a 25 éve működő és a még mindig gyakran használt klasszikus szöveges SMS-t és a másfél évtizede debütált MMS-t egészíti ki új funkciókkal, mégpedig csoportos chat-eléssel, HD minőségű fényképek, videók megosztásával, fájlok küldésével, saját pozíció megosztásával vagy akár csoportos üzenet küldésével. Az előfizetők az RCS szolgáltatást aktiválva egymás között és a világ bármely más RCS felhasználójával internet alapú chat formájában is tudnak üzenetet váltani.
   Az új szolgáltatás, egyes mobiltelefon készülékeken az előre telepített üzenetgombról közvetlenül elérhető, vagy a letölthető Android Messages alkalmazásban aktiválható. Igénybevételéhez nincsen szükség regisztrációra csevegőalkalmazásban vagy közösségi oldalakon.
   Az elküldött üzenetek mindenképpen célba érnek akár chat üzenetként internet kapcsolaton keresztül, akár SMS vagy MMS formájában. A szolgáltatás aktiválása díjmentes, de a chat-forgalom, képek, fájlok küldése az előfizető adatdíjcsomagjának terhére adatforgalmat generál lakossági és üzleti mobilinternet szolgáltatás esetében egyaránt – olvasható a Napi.hu információjában.