Oldalletöltések száma: 8697783
2019. április 24. szerda 07:48,
György napja van.

Ha túlmelegszik, vagy lelassul az okostelefonunk, lehet, hogy bányásznak vele

kriptovaluta banyaszat itweb co zaNagyjából a legtöbben úgy használják – és olyan hiányát is érzik, ha nincs náluk – okostelefonjukat, mintha az testük szerves része lenne. Napjaik minden pillanatában velük van, óránként számtalanszor előveszik, telefonálnak, interneteznek vele és közben nemigen gondolnak arra, hogy ez is egy, ráadásul mind hatékonyabb támadási felület velük, adataikkal szemben.

   Az ESET internetes biztonsági cég szakértői szerint, ha mobilunk rendszeresen túlmelegszik, egyre lassabban fut, és hamar lemerül, valószínű, hogy kriptovalutát bányásznak vele – írta a Computerworld.hu.

   A valutabányászat bonyolult, nagy számításigényű matematikai műveletek elvégzését igényli. Aki törvényesen csinálja, drága hardvert vesz, és magas energiaszámlát fizet. A kiberbűnözők azonban találtak egy költségkímélőbb megoldást, ők ugyanis a megtámadott mobilokkal végeztetik el a műveleteket.
   Egyre nő azoknak az alkalmazásoknak a száma, amelyek rejtett kódokat tartalmaznak, és a tulajdonos tudtán kívül kriptovalutabányász gépezetté alakítják a mobilt. Különösen androidon húsbavágó a probléma, mert az Apple iOS-e szigorúbban ellenőrzi az App Store-ból letöltött appokat.
   Ahhoz, hogy megvédjük meg a telefonunkat, gondoskodjunk róla, hogy az OS és az appok is a legfrissebb változatúak legyenek, csak hivatalos forrásból (Google Play Áruház, Apple App Store) töltsünk le bármit is az eszközre, és előtte olvassuk el a felhasználói értékeléseket is az appról, végül pedig ne adjunk az appnak szükségtelen engedélyeket – írta a Computerworld.hu.