Oldalletöltések száma: 9229953
2019. június 20. csütörtök 15:02,
Rafael napja van.

Búcsú a jó öreg Skype-tól

skype regi youtube comAz internet számtalan áldásos lehetőségével élünk nap mint nap, ezek közé tartoznak a kapcsolatteremtés, kapcsolattartás különféle módjai a cseteléstől, a közösségi portálok megosztásain, üzenetein át a különféle ingyenes kommunikációs alkalmazásokig. Hazánkban rendkívül népszerű a Skype szolgáltatása, bár ezen sokat rontott az alkalmazás megújítása és emiatt most sokan nem fognak örülni a hírnek.

   Novemberben megszűnik a Skype klasszikus változata, csak az új, modern külsővel felszerelt marad. Ahogy a Geeks.hu írta, a terv mindvégig ez is volt, csakhogy a cég számításai keresztülhúzták a felhasználók, mert rengeteg visszajelzés érkezett, amelyben a használói követelték a régi változat megtartását.

   Egy ideig úgy tűnt, hogy a Microsoft meg is hátrál, most azonban kiderült, hogy a vállalat nem tett le a tervéről. Az új ütemterv szerint a Skype Classic novemberig marad elérhető, később már csak az új változatot lehet letölteni. Az asztali gépeken futó kliens november 1-től, a mobilos változat pedig november 15-től válik elérhetetlenné. Valószínű, hogy akinek a régi verzió van fent a gépén, okostelefonján, az egy ideig még használhatja azt is, de teljesen biztos, hogy a Microsoft záros határidőn belül le fogja tiltani ezt a lehetőséget is.
   A Microsoft új verziójával szemben az elsődleges kritika egyébként nem az áttervezett kezelőfelületet érintette, a felhasználóknak az nem tetszett, hogy a letisztult külső mellett a funkcionalitást is megkurtította a redmondi vállalat. A hiányolt funkciók közül a fontosabbakat azonban részben már pótolta a Microsoft, vagy ígéretet tett a pótlásukra. A bejelentés nyomán tényként kell kezelni, hogy a Skype Classicnak már csak napjai vannak hátra – írta a Geeks.hu.