Oldalletöltések száma: 8697793
2019. április 24. szerda 07:51,
György napja van.

Ennek a pincérnek nem robot a munka

robotpincerek youtube comJobb éttermekben ma már igen jól képzett, udvarias és gyors pincérekkel, felszolgálókkal találkozhat az ember, ugyanakkor számtalanszor előfordul az is, hogy a vendég elégedetlen a kiszolgálással. Az intelligens robotok gyökeresen változtathatnak ezen is.

   Bár robot pincért sokfelé alkalmaznak már, például Japánban, Kínában, vagy például idehaza, de azt kevesen gondolnák, hogy már Nepál fővárosában is robotpincér szolgál fel egy étteremben. Az újdonságról az Euronews.com számolt be.

   A vendégeknek nagyon tetszik az újfajta megoldás, még akkor is, ha nem tűnik valami gyorsnak a kiszolgálás. Aki az étterembe érkezik, érintőképernyőn rendelheti meg magának az ételt, amit a robotok a megfelelő asztalhoz felszolgálnak, amikor elkészült.
   Dél-Ázsiában ez a katmandui az első ilyen étterem, a tulajdonosok Kínában és Japánban működő vendéglátóhelyektől vették az ötletet, magát a robotot viszont egy helyi technológiai cég gyártotta. A robotpincérekért főleg a gyerekek rajonganak, akiknek az a kedvenc elfoglaltságuk, hogy megpróbálják eltéríteni a felszolgálásra beprogramozott gépeket.
   Az étterem egy hónappal ezelőtt nyílt, és egyelőre három felszolgálóval üzemel – írta az Euronews.com.