Oldalletöltések száma: 9230128
2019. június 20. csütörtök 15:34,
Rafael napja van.

Többször kívántunk boldog új évet a neten, mint SMS-ben

okostelefon erintes 1A fiatalabbaknak még elképzelni is nehéz lehet, hogy egykor képeslapon, vagy vezetékes telefon segítségével kívántak egymásnak boldog új esztendőt a családtagok, ismerősök. Mindezt ma már digitális formában, villámgyorsan tesszük meg.

   A Vodafone idén is megvizsgálta, hogy a szilveszteri időszakban, 2018. december 31-én és 2019. január 1-jén hogyan alakult az ügyfelek hívás-, SMS-, MMS- és adatforgalma. A statisztikák szerint a felhasznált mobilinternet adatmennyisége szilveszterkor és az újév első napján is valamivel több, mint 50%-al nőtt az előző évhez képest – írta a Technokrata.hu.

   A két nap adatforgalma összesítve közel 110 millió MB-tal haladta meg a tavalyi év ugyanezen időszakát. A telefonhívások száma december 31-én kis mértékben nőtt az egy évvel korábbihoz képest, így a Vodafone hálózatán a lebeszélt percek száma aznap meghaladta a 10 milliót. Másnapra sem csökkent a beszélgetési kedv, a hívások száma ugyan minimálisan kevesebb volt, a hívások időtartama azonban valamivel meghaladta az előző napit.
   Tavaly december 31-én közel 40.000 MMS-t küldtek a szolgáltató hálózatán, míg elsején további 28 ezret. Mindkét napra jellemző, hogy csökkent az SMS-ben köszöntők aránya: szilveszterkor mintegy 9%-al kevesebb, az év első napján pedig átlagosan több mint 13%-al kevesebb SMS-t küldtek a Vodafone ügyfelei a tavalyihoz képest.
   Az adatokból kiderül, hogy milyen jelentősen nőtt a mobilinternet népszerűsége. 2016-hoz képest különösen szembetűnő a változás, hiszen a Vodafone ügyfelei által felhasznált adat mennyisége a 2016. december 31-i közel 59 millió MB-ról 2018. december 31-re közel háromszorosára, több mint 162 millió MB-ra nőtt – olvasható a Technokrata.hu oldalon.