Oldalletöltések száma: 9494292
2019. július 20. szombat 14:09,
Illés napja van.

Ha utál ruhát hajtogatni, már közel a segítség

hajtogatogep spectrum ieee orgOlyan iramban fejlődik az elektronika, hogy a szakembereknek is nehéz ezzel lépést tartani, hát még az egyszerű felhasználóknak. Az évente januárban megrendezett CES (Consumer Electronic Show) rendre seregszemlét kínál mindazokból a fejlesztésekből, amelyek már meg is valósultak, vagy csak prototípusként kecsegtetnek bennünket leendő létükkel.

   A most zajló Las Vegas-i CES, a fogyasztói elektronikában tevékenykedő cégek kiállítása és vására ezúttal is számtalan, az életünket megkönnyítő, vagy éppen megváltoztató újdonságot kínál, amelyekből a Porfolio.hu adott ízelítőt.

   A négynapos eseményre idén több mint 4500 kiállító vitte el a legújabb újdonságát. Közülük bizonyára sok, az idegennyelvek elsajátításának nehézségeivel küzdő ember fogadja örömmel, hogy tolmácsfunkciót kapott a Google Asszisztens. A Google Translate továbbfejlesztett változata már képes rá, hogy az élő hangot különböző nyelvekre lefordítsa, a szakemberek szerint meglepő pontossággal.
   Hasonlóan sokan vannak, akik nem egy idegen nyelvvel, hanem a mosott ruhák hajtogatásával állnak hadilábon. A Foldimate ruhahajtogatógép hamarosan megszerezhető lesz mindössze 980 dollárért. Egyelőre a prototípust mutatták be Las Vegasban, de azt ígérik, hogy még idén piacra dobják.
   Bemutatta új okosóráját a Michael Kors, ami a Sofie 2.0 nevet kapta. Az új modellben van GPS, így akár futhatunk is a segítségével, van benne NFC, amivel a Google Pay segítségével érintés nélkül fizethetünk és pulzusmérőt is építettek bele. Az ára 350 dollártól kezdődik és valószínűleg 2019 nyarától lesz elérhető.
   Bizonyára sokak tetszését nyeri majd el a Philips Hue egyik újdonsága, amely egy akkumulátorral üzemelő szenzor és érzékeli, ha a lakás, vagy ház tulajdonosa megy hazafelé. Előtte felkapcsolja azokat a kül- és beltéri lámpákat, amelyeket előzetesen az okostelefonos alkalmazásukban beállított a felhasználója.
   Sajnálatos módon ahogy sokasodik az emberiség, úgy nő a katasztrófák száma is. Nagy áttörést hozhat a mentésben a katasztrófa sújtotta területeken a Hyundai Las Vegasban bemutatott koncepció autója, amely robotlábakkal van felszerelve, így könnyebben meg tudja közelíteni az áldozatokat, amikor le kell térni az útról például áradások, földrengések vagy tüzek után.
   Rengetegen használnak okostelefonjukhoz fülhallgatót. Az Under Armour kifejezetten futóknak fejlesztett ki egy vezeték nélküli készüléket. A fülhallgató Bluetooth-tal csatlakozik, vízálló és öt órát kibír az akkumulátora. Az Aftershokz Xtrainerz pedig olyan fejhallgatót mutatott be a CES-en, amit kifejezetten úszáshoz alkottak meg. 4GB belső memóriával rendelkezik és különlegessége, hogy csontrezgéses, ami azt jelenti, hogy nem kell a fülbe helyezni, hanem a fül előtti csontos részre, így a zene a külső-és középfül elkerülésével egyenesen a belsőfülhöz jutnak a rezgések.
   Az Arlo egy saját magunknak kiépíthető, sokoldalú biztonsági rendszert mutatott be a CES-en. A szenzorai érzékelik az ajtó és az ablaknyitásokat, a füstöt, a szén-monoxidot, a vízszivárgást és a hőmérsékletváltozásokat.
   Ma már a modernebb emberek inkább okostelefonjukra ébrednek, mintsem egy zörgő-csörgő ébresztőóra zajára. A Lenovo ugyanakkor bemutatott a CES-en egy kijelzős ébresztőórát, amely az ébresztés után időjárási és közlekedési információkkal is ellátja a tulajdonosát – írta sok más érdekességet is felsorolva a Portfolio.hu.