Oldalletöltések száma: 9902024
2019. augusztus 23. péntek 09:17,
Bence napja van.

Az áramszámla felét nem, de tizenöt százalékát megtakaríthatjuk a LED-ekkel

led fenyMa még jóval drágábbak a LED fényforrások, mint voltak a hagyományos izzók, de sokan mégis teljes háztartásukban kicserélik a lámpákban a világító testeket, mert úgy tudják, hogy ezzel a villanyszámlájuknak akár felét is megtakaríthatják. Ez, mint kiderült, nagy tévedés.

   Jelentősen csökkenthető a háztartások villamosenergia felhasználása LED-es fényforrásokkal – mondta az Inforádiónak Nagy János. A Magyar Világítástechnikai Társaság elnöke szerint azonban csak a cserével az áramszámla felét biztosan senki sem képes megtakarítani – írta az Infostart.hu.

   Hagyományos izzóval világítva a háztartás fogyasztásának 15 százaléka róható fel a fényforrásnak, a többit a háztartási gépek használják fel – állította a szakértő. A LED-es lámpákkal a hagyományos izzókkal szemben ennek a 15 százaléknak az 1/6-ára csökken az ilyen irányú fogyasztás.
   Egyes cégek azt hirdetik, hogy a fényforrások LED-esre cserélésével az áramszámla felére csökken. Ez nincs így, mert háztartási gépek a villamosenergia jelentős részét, 85 százalékát használják el – olvasható az Infostart.hu hírportálon.