Oldalletöltések száma: 8697984
2019. április 24. szerda 08:38,
György napja van.

Minden második ember rendelkezik internettel a Földön

internet afrika egmontinstitute beHa ma egy vállalkozónak nincs e-mail-címe, az olyan, mintha ő sem lenne. A vezetékes és mobiltelefonok ellenére ugyanis nehéz vele kapcsolatot tartani, őt elérni. Akinek meg nincs weboldala, az pedig gyanús, komolytalan lehet az ügyfél szemében. Különösen azért, mert már igen sok embernek van internete.

   Először a történelem során a Föld lakosságának több mint feléhez jut el az internet, állapította meg a Nemzetközi Távközlési Unió (ITU) 2018-as évzáró jelentése – írta a Computerworld.hu.

   Mindezek ellenére így is túlságosan sokan vannak, akik nem részesülhetnek a digitális gazdaság előnyeiből. A fejlett országok 2005-ben tartottak ott, ahol most a globális átlag, jelenleg pedig ezekben az országokban a lakosság 80,9 százaléka éri el a világhálót.
   A fejlődő országok átlagban 45,3 százalékig jutottak el tavaly a 2005-ös 7,7-ről. A legnagyobb előrelépést Afrikában mérte az ITU: a fekete kontinensen 2,1-ről 24,2 százalékra emelkedett az internethasználók aránya, a túlnyomó többség mobilinternetező – olvasható a Computerwoprld.hu írásában.