Oldalletöltések száma: 8697962
2019. április 24. szerda 08:31,
György napja van.

Hálószobai napnyugta

glow thegadgeteer comKisgyerekkorban általában megnyugtató az éjszakai félelmek ellen egy égve hagyott lámpa, később ez már zavaró lehet és sokan el sem tudnak aludni, ha valami világít a közelükben. Persze mint mindenben ebben is lehet kivétel.

   A Casper Glow egy különleges, henger alakú kis lámpa, amely a bekapcsolás után a naplementéhez hasonló módon csökkenti a fényerejét, a szemnek sokkal barátibb körülményeket teremtve ezzel – olvasható a Hvg.hu írásában.

   Az okoseszközök korában egyre jobban felértékelődik a pihenés fogalma, hiszen ezeket a készülékeket még a hálószobába is magunkkal visszük. Annak ellenére, hogy több kutatás megállapította már, hogy a telefonok által kibocsátott fény jelentősen csökkenti az elalvásért és alvásért felelős melatoninszintet.
   Bár e káros hatás kiszűrésére többféle szoftveres megoldás is létezik, a kényelmes ágymatracairól ismert Casper egy olyan lámpával állt elő, amely a napnyugtához hasonlóan az idő múlásával folyamatosan csökkenti a fényerejét.
   Egy henger alakú, kézbe vehető eszközről van szó, amelyet úgy lehet működésbe hozni, ha használója megfordítja. Ezután viszont elkezd lemerülni és 45 perc elteltével teljesen elsötétül. Jeff Chapin, a cég termékmenedzsere a TechCrunch-nak azt mondta, a folyamat azért is előnyös, mert így könnyebben álomba szenderülhet az ember.
   A Glow tulajdonosai működés közben is csavarhatnak a fényerőn, ha sötétebbre vágynának. Érintéssel lehet fel- és lekapcsolni, míg rázással pedig tompítható a kibocsátott fény erőssége. A lámpa mellé egy okostelefonokra telepíthető alkalmazás is tartozik, amellyel ébresztőként is használható, ugyanis a csörgési időponthoz közeledve folyamatosan emeli a fényerőt.
   A lámpát egy töltőpad segítségével lehet energiához juttatni, de természetesen anélkül is használható. Így akár az éjszaka közepén is magunkhoz vehetjük, hogy ne a sötétben botorkáljunk egy pohár vízért.
   A Glow a gyártó honlapjáról 89 dollárért, vagyis nagyjából 24 ezer forintért rendelhető meg – írta a Hvg.hu.