Oldalletöltések száma: 9901612
2019. augusztus 23. péntek 08:36,
Bence napja van.

E-mailezés ötösei

email shredit comMára a levelezés legelfogadottabb és leggyorsabb módja az e-mailküldés, legyen az magánlevél, vagy hivatali ügyintézés, így aztán egy-egy népszerűbb, nagyobb baráti körrel rendelkező, vagy munkája révén sokakkal kapcsolatot tartó ember naponta igen sok e-maillel küzdhet meg.

   Az amerikai Forbes.com összeszedett pár olyan módszert, amellyel az e-mailezés könnyebben kezelhetővé és átláthatóbbá válik. A tanácsokat az ötös szám köré csoportosították. Minderről a Forbes.hu írt.

   A fő szempontok az e-mailezés terén: 5 mondat, 5 bekezdést, 5 fókusztéma, ennél több ne legyen. A gyorsan olvasható e-mailekre a partner is hamarabb válaszol, mert nem kell órákon át bogarásznia, mi a levél lényege. Azt is javasolják, hogy a válaszban is törekedjen a levélíró erre, vagyis válaszoljon a legfontosabb felvetésekre és lehetőleg minél hamarabb.
   Az e-mailezés a gyors és könnyedebb témáknál működik igazán, amikor nem kell rengeteg kérdés-válasz fordulót megejteni. Aki úgy érzi, hogy az e-mailben kibontott téma több mint öt fordulót igényel, jobb, ha a személyes kommunikációt vagy a konferenciahívást választja.
   Mindenki átesett már azon, amikor egyszerre sok embernek küldött el egy e-mailt. A rengeteg válasz miatt postaláda hamar betelhet és átláthatatlan káosz alakulhat ki. Ha megoldható, a levél legfeljebb öt embernek menjen, bár akadhat olyan helyzet, amikor nem lehet elkerülni a csoportos levelezést, viszont ilyenkor is érdemes inkább szelektálni és csoportosítani.
   És még egy ötös. Ajánlatos 5 mély levegőt venni a küldés gombra kattintás előtt. A lap azt ajánlja, hogy senki se küldjön akkor e-mailt, amikor mérges vagy különösen érzékeny. Az öt mély levegővétel segít abban, hogy az illető alaposabban átgondolja, mit is szeretne elmondani és megakadályozhatja, hogy hangulata rávetüljön a küldött e-mailre is – olvasható a Forbes.hu összeállításában.