Oldalletöltések száma: 9936877
2019. augusztus 26. hétfő 02:30,
Izsó napja van.

Már e-mailben is visszaadható a kölcsönkért pénz

penzkuldés email kimgarst comSokaknak már az is nagy eredmény, hogy banki átutalásuk akár azonnal, de legfeljebb négy órán belül megtörténik. S hogy ez mennyire nagy vívmány, azt azok tudják leginkább, akik még emlékeznek a pénz egyik személytől vagy számlától, a másikig napokig tartó utazására. Most még erre is rátettek egy lapáttal.

   A PayPal 25 európai országban, köztük Magyarországon is bevezeti elsősorban a családi és baráti körben fennálló kis összegű tartozások rendezésére kínált díjmentes szolgáltatását – írta az Azénpénzem.hu a társaság bejelentése nyomán.

   A PayPal-számlával rendelkező magyar felhasználók plusz költség felszámítása nélkül küldhetnek forintot Magyarországon belül, továbbá eurót és svéd koronát az Európai Gazdasági Térség országaiba, amennyiben ehhez nem szükséges pénznemek váltása. A szolgáltatás díjmentes, függetlenül attól, hogy a PayPal-számlához rendelt bankszámla, bankkártya vagy a PayPal egyenleg szolgál a tranzakció fedezetéül. Az új funkció lehetővé teszi, hogy felhasználók a pénzügyeket egymás közt bármilyen banki adat megadása nélkül, csupán a címzett e-mail címének megadásával intézhessék.
   A PayPal megbízásából a Censuswide piackutató által készített nemzetközi kutatás szerint a magyarok évente átlagosan 9000-15000 forint között hiteleznek baráti és a családi körben, átlagosan 3000 forinttal tartoznak egymásnak, és a vissza nem fizetett összegek akár a 300 ezer forintot is elérhetik. A tanulmány azt is megállapította, hogy a magyarok megközelítőleg 15 százalékának nehézséget okoz begyűjteni a barátoktól és a családtagoktól egy közös ajándék megvásárlására, egy csoportos nyaralás lefoglalására vagy egy rendezvényre szóló belépőjegyek megvásárlására megelőlegezett összeget. A fő okok, amelyek miatt az adósok nem fizetik vissza a tartozásukat, hogy a távolság miatt ritkán találkoznak a hitelezővel, nincs náluk elég készpénz, nincs a közelben ATM, vagy egyszerűen csak elfelejtik visszafizetni az adott összeget.
   Ezen a helyzeten segíthet a PayPal megoldása. Miután a fizetés megtörtént, a fogadó fél értesítést kap, és a pénz azonnal hozzáférhetővé válik PayPal-számláján. A PayPal mobilalkalmazás segítségével a felhasználók akár útközben is megtekinthetik egyenlegüket, értesítéseiket, és kezdeményezhetnek pénzküldést – írta az Azénpénzem.hu.