Oldalletöltések száma: 8936384
2019. május 24. péntek 06:58,
Eszter és Eliza napja van.

Lehet, hogy hamarosan végleg elfelejthetjük a jelszavakat

jelszo insights.dice comMa már egy elektronikus eszközökkel közepesen felszerelt, átlagos mennyiségű internetes szolgáltatást használó embernek is oly sok jelszava van az egyes felületek igénybevételéhez, hogy kiváló elme legyen a talpán, ha fejből tudja mindegyiket. Emiatt aztán az emberek sutba dobva a biztonságot, egészen egyszerű jelszavakat használnak.

   A World Wide Web Consortium engedélyezte a WebAuthn nevű szabványt, amely helyettesíti a webhelyeken használt jelszavainkat, amelyeknek egyre bonyolultabbnak kell lenniük a különböző platformokon, mert ahogy a biztonság fejlődik, a hackerek is egyre ügyesebbeké válnak – írta a Fintechradar.hu.

   Az új szabvány elfogadásával valószínűleg egyre több weboldal engedélyezi majd a WebAuthn használatát, amelyet egyébként már eddig is támogattak a legnépszerűbb böngészők, köztük a Chrome, a Firefox és a Safari is. A következő lépés, hogy a weboldalak integrálják az új szabványt, a Dropbox ezen már tavaly átesett, a Microsofttal együtt.
   Gyakorlatilag egy biztonsági eszköz közbeiktatásáról van szó, amely lehet egy számítógépbe dugott pendrive, de egy bonyolultabb, biometrikus azonosító is. A lényeg, hogy a WebAuthn segítségével egy felhasználó azonosító és egy jelszó kell mindenhova. Biztonságosabb megoldást kínál, mint az emberek egyszerű jelszavai, meg egyszerűbb is lesz használni, mint megjegyezni egy rakás bonyolult jelszót – olvasható a Fintechradar.hu portálon.