Oldalletöltések száma: 9494034
2019. július 20. szombat 13:26,
Illés napja van.

Októbertől kihúzhatunk majd baj nélkül

pebdrive techadvisor co ukSzámtalan olyan filmet lehet látni a tévében, amelyekben valakik egy idegen számítógépről akarnak megszerezni információkat és miután igen rövid az idejük, amint átmásolták a kiválasztott dokumentumot, villámgyorsan kitépik a gépből a pendrive-jukat, nehogy lebukjanak. Nagy hibát vétenek ezzel.

   Legtöbbször persze akkor sem történik baj, ha szabálytalanul távolítják el az USB-s eszközöt, de bármikor előfordulhat, hogy megsérül a rajta tárolt fájlrendszer, így meg olvashatatlanná válhatnak a rajta tárolt adatok. Ezen kíván változtatni a Microsoft.

   A világcég megelégelte, hogy a felhasználók kockára teszik a gép normál működését azzal, hogy kihagyva a legfontosabb biztonsági lépést, csak úgy kihúzzák a gépből a pendrive-okat, külső merevlemezeket, okostelefonokat és más egyéb adattárolókat anélkül, hogy előtte leválasztanák azt a rendszerről – derül ki a Hvg.hu cikkéből.
   A Microsoft fejlesztői egykor úgy határoztak, a sebesség fontosabb a biztonságnál. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az átmásolandó fájlok először a memóriába kerülnek, majd onnan át a külső tárhelyre. Ez viszont azzal jár, hogy az eszközt le kell választani a rendszerről, mert ha másolás közben szűnik meg a kapcsolat, adatvesztés történhet.
   Ennek ellenére szinte mindenki csak kihúzza az eszközt a gépből, ahelyett, hogy szabályosan távolítaná el azt. A Microsoft ezért úgy döntött a 2019 októberében érkező, 1809-es verziószámú frissítéstől kezdve változtat a rendszer alapbeállításán, és a jobb teljesítmény helyett a gyors leválasztást teszi alapértelmezetté.
   Ez annyit jelent, hogy a külső tárhelyre való másolás októbertől lassabb lesz, cserébe viszont ki lehet húzni a gépből az adathordozót anélkül, hogy le kellene választani azt. Akinek viszont ez nem tetszik és maradna a régi leválasztós módszernél, a módosítást vissza is állíthatja – írta a Hvg.hu. A tennivalókat itt lehet elolvasni