Oldalletöltések száma: 9493980
2019. július 20. szombat 13:19,
Illés napja van.

Velencei-tavi szakember a világraszóló fejlesztés hőse

blazsovszky gyorgy netbriefing huNapjainkban a politikusok a legismertebb emberek, hiszen a hírekben rendszeresen szerepelnek és nap mint nap elhangzik a nevük. Pedig sokkal érdekesebbek lehetnének azok az emberek, akiket legfeljebb csak szűkebb szakmai közösségük ismer, miközben valóban világraszóló teljesítményt nyújtanak.

   A Velencei-tó környezetében sok nagytudású, értékes ember él, akiknek munkássága még a szomszédjaik előtt sem ismert. Ilyen a fiatal Blazsovszky György is, akinek újítása rengeteg ember légi utazását teheti biztonságosabbá.

    Alig több mint félévvel ezelőtt világpremier helyszíne volt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. Ahogy az a Netbriefing.hu szakportálon olvasható, a HungaroControl szakemberei Blazsovszky György telekommunikációs rendszerfejlesztő mérnök vezetésével bebizonyították, hogy a pilóta nélküli légi járművek GPS-alapú helymeghatározása helyett lehetséges és jóval biztonságosabb a mobilos nyomon követésük.
   Nyilvánvalóan a repülésben legfeljebb csak utasként részt vevők számára mindez nem jelent sokat, de ha idézzük a fiatal fejlesztő szavait, mindjárt érthetőbbé válik. Gyakorlatilag ugyanis arról van szó, hogy egy mobil-előfizetéssel is megoldható a pilóta nélküli légi járművek, vitorlázógépek, siklóernyők, sárkányrepülők, hőlégballonok és ultrakönnyű repülőgépek nyomon követése és elkülönítése. Ez pedig sokat javít a repülés biztonságán.