Oldalletöltések száma: 9494304
2019. július 20. szombat 14:11,
Illés napja van.

Bajmentes táplálkozásban segít az új app

freezon appMinden hírolvasó ember előtt ismert az a sajnálatos eset, amikor egy brit nő egy magyarországi étteremben kapott ételtől esett kómába, majd öt évet töltött kórházban, mielőtt pár héttel ezelőtt hazaengedhették. Nagyon sokan szenvednek valamilyen ételallergiában, ételintolarenciában.

   A gluténérzékenyeknek és a vegánoknak is segítséget nyújthat a magyar Freezon, amely képes listába szedni minden olyan éttermet, kávézót és pékséget a világon, ahol speciális étrendhez igazodó termékek kaphatók – írta a Hvg.hu.

   Az ételintoleranciában szenvedők pontosan tudják, mennyire meg kell válogassák, hogy mit fogyasszanak. Mindez azért is nehéz, mert sokszor nem derül ki, hogy az adott étterem kínál-e speciális étrendet. Ezen az állapoton segíthet egy magyar fejlesztésű alkalmazás, amely listába szedve jelzi a különleges helyeket.
   A szegedi fejlesztésű Freezon legfőbb előnye, hogy egy helyre gyűjti a világ olyan éttermeit és boltjait, ahol az ételintoleranciában vagy -allergiában szenvedők, illetve a speciális diétát követők számukra megfelelő ételeket és italokat fogyaszthatnak. A használói véleményezhetik is az adott helyet, nem kis segítséget adva ezzel másoknak, így ugyanis első kézből kiderülhet, érdemes meglátogatni az adott éttermet vagy sem.
   Az alkalmazás a különböző diétákat követők számára, úgymint a vegán, vagy vegetariánus és paelo ételeket keresőknek is támpontot jelenthet, de ugyanígy a glutén-, tej-, tojás, továbbá cukormentes ételeket és italokat fogyasztóknak is jól jöhet. A fejlesztők a felhasználók által javasolt éttermekkel folyamatosan bővítik a kínálatot.
   Az alkalmazás első használata előtt a felület jobb szélén lenyitható menüben érdemes kiválasztani a diéta, intolerancia, valamint a hely típusát. A kezdőképernyő felső részén elhelyezett keresőben kulcsszavak alapján is lehet szűrni, ha például valaki kimondottan gluténmentes egységet keresne – ajánlotta a Hvg.hu.
   Az ingyenes androidos alkalmazást a Play áruházból lehet letölteni.