Oldalletöltések száma: 6818541
2018. július 16. hétfő 12:25,
Valter napja van.

Nem bírják a kemény rockot a katicák

acdc rock radiolombardia itA katicabogár a magyarok kedvenc rovarja, még azok is előszeretettel engedik mászkálni karjukon, kézfejükön a pettyes bogarakat, akik amúgy erősen irtóznak a rovarvilág tagjaitól. Sajnos egy ideje megjelent egy invazív katicafaj hazánkban is, a harlekin-, vagy rémkatica. Pusztítják az őshonos katicákat, de mint kiderült, hozzájárulnak a tudásunk bővítéséhez.

   Brandon Barton, a Mississippi Állami Egyetem entomológusa az AC/DC 1980-as állítását vizsgálta a Back in Black albumról, amely szerint a „rock and roll nem zajszennyezés” („Rock ‘n’ roll ain’t noise pollution”), és arra kellett rájönnie, hogy Youngéknak ebben az esetben nem volt igazuk már, ami a harlekinkaticákat illeti – írta a Qubit.hu.

Bővebben...

Aki napozni akar, ne sminkeljen, mert foltos lesz

napozas flickr comSok tízezer ember használja ki a jó időt és megy el szabadságra, fekszik ki a napra, hogy kipihenje magát, feltöltse energiáit. Sokan vélik úgy, hogy a napozás csak jót tehet nekik és még a rendszeres figyelmeztetések ellenére sem vigyáznak bőrük egészségére. Pedig manapság igen könnyű a jótékony és kellemes napozástól az életveszélyes bőrrákig eljutni.

   Sokan gyorsan szeretnének napbarnított bőrszínt elérni, ezért figyelmen kívül hagyják a szakemberek tanácsait. A bőrtípusnak megfelelő készítmények használatával ugyanakkor elkerülhető a napégés, a bőr öregedése és a bőrdaganat is – olvasható az Infostart.hu hírportálon.

Bővebben...

Negyedére hígított bor segít emészteni és elmulasztja a fejfájást

bor szaraz noticias winetoyou es 001Manapság komoly kultusza van a bornak, persze nem a kannás, vagy tablettás változatra gondolunk, hanem a szülőből, nagy tudással és hozzáértéssel előállított nedűre. A bor szeretete ugyanakkor nem csak a modern világ emberére jellemző, nem volt ez másként az ókortól kezdve, napjainkig.

   Az ókori gyógyászat nem csupán tisztán rendelte gyógyítási céllal a bort, hanem gyógyfüvekkel készült gyógyborok formájában is. A középkorban a bor a tisztítatlan vizet helyettesítette. A kórházaknak bort adományoztak gyógyitalként, ahol a bortöltő és a pincemester fontos személy volt. A sebészek egészen a 13. századig bort használtak a fertőtlenítéshez – írta a Drportal.hu az Egészségkalauz.hu cikkére hivatkozva.

Bővebben...

Ezrével keresnek más megélhetést a tanárok, nagyon hiányoznak az iskolákból

tanarhiany 24 huVas Gereben A nemzet napszámosai című könyvében használta e kifejezést a színészekre, majd a mondást később a pedagógusokra is alkalmazták, mára viszont csak rájuk. Talán azért, mert e megfogalmazásban benne van minden: a munkájuk nehézsége, a megbecsülésük hiánya és az alulfizetettségük. Nem véletlen, hogy fogynak a nemzet napszámosai.

   Több mint kétezer tanár hiányzik a tanévkezdéshez, az erről beszámoló 24.hu szerint a helyzet drámai. Csak Budapesten 582 helyet kellene betölteni a szeptemberi tanévkezdésig. Az álláshirdetések nagy részét az utóbbi néhány hétben töltötték fel – derül ki az Azénpénzem.hu információjából.

Bővebben...

Ez már valóban extrém, de hozzá kell szoknunk

japan esozes 2018 reuters comIdehaza sokan panaszkodnak, hogy kiszámíthatatlan az időjárás, szinte minden napra jut zápor, zivatar és nem ritkán vihar is. De ez legfeljebb szabadságunkat, szabadiős sporttevékenységünket, vagy a nyári vendéglátásra szakosodott büfések megélhetését teszi tönkre, de tulajdonképpen a legtöbbször – egyelőre – nincs nagyobb baj.

   Nem ilyen szerencsések másfelé. Még mindig káosz van Japánban, ahol áradásokat és földcsuszamlásokat okoztak a heves esőzések és több mint 150-en meghaltak, sokan pedig eltűntek. Mintegy kétmillió embernek kellett elhagynia otthonát. Sok gyár üzemképtelenné vált, ezért a boltokban is hiány van, különösen pékáruból – írta az Euronews.com.

Bővebben...

Akadnak, akik nem jósolnak túl szép jövőt nekünk

budapest worldfinance comSzinte naponta készülnek a világ országairól ilyen-olyan listák, amelyek többnyire figyelembe veszik, rangsorolják hazánkat is. Néhány kivételtől eltekintve sajnos általában a lista második felében, vagy a végén kullogunk, különösen, ha a demokrácia, az egészég, boldogság, sajtószabadság, a nők megbecsülése, vagy éppen a gazdaság állapota a téma.

   Egy vezető amerikai üzleti iskolából, médiacégből és tanácsadó vállalatból álló csoport elkészítette a világ legjobb országait rangsoroló Legjobb Országok 2018 toplistát. Jó hír, hogy Magyarország egyáltalán felkerült a listára, ha viszont a részleteket nézzük, kevés okunk van az örömre, a jövőnknek egyenesen befellegzett – írta a Pénzcentrum.hu.

Bővebben...

Velencén másfél hétig kelendő lehet a füldugó

efott 2017 efott huVelence egy 5700 lakosú kisváros a Velencei-tó partján, nyaranta kedvelt fürdőhely, ahova egy-egy kánikulai hétvégi napon sok tízezren zarándokolnak el, de egy ideje az év egy hetében százezernél is többen lepik el a települést. A főiskolások és egyetemisták megszerették a tóparti kisvárost.

   A tegnap megnyílt a 43. EFOTT, vagyis az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója július 19-éig tart majd. A fesztiválnak Velence már negyedszer ad otthont, a szervezők idén is mintegy százezer embert várnak az eseményre – tudatta a Híradó.hu.

Bővebben...

Tanácsok áldozattá válás ellen

betores expressandstar comNyáron az emberek lazábbak, emiatt figyelmetlenebbek, mint az év más időszakában. Történhet ez a nagy meleg, vagy éppen a szabadság okán. Sajnos vannak erre szakosodott szakemberek, akik ezt az időszakot használják ki javaik gyarapítására.

   Gyakran tesszük közzé a rendőrség olyan tájékoztatóit, amelyekkel az emberek biztonságát igyekeznek tanácsaikkal növelni. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai jótanácsokkal igyekeznek segíteni a polgárokat, nehogy áldozattá váljanak.

Bővebben...

Tűzoltó olimpiára mennek az ifjú pázmándi lánglovagok

tuzoltoverseny as tuzoltoszvetseg huAzt nem gondolhatjuk, hogy a tűzoltók a gyors meggazdagodás reményében teszik kockára nap mint nap az életüket mások testi épségének, vagyonának megóvása érdekében. Ehhez az embert próbáló feladathoz már gyerekkortól nagyon elhivatottnak kell lenni és sok áldozatot kell hozni.

   Édesapáik és nagyapáik álmát váltották valóra a pázmándi önkéntes tűzoltó egyesület ifjúsági fiúcsapatának tagjai a hétvégén az országos tűzoltó versenyen – olvasható a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírlevelében.

Bővebben...

Félig sem bízunk a másik magyarban

bizalmatlansag smallbusiness chron comjpgA külföldiek a magyarokat általában boldogtalan embereknek tartják, akik sokat panaszkodnak, sok félelemmel küzdenek és nem mosolyognak a metrólépcsőn. Bár ez utóbbival nemigen tudunk mit kezdeni, tény, hogy ha két magyar összetalálkozik, hamarosan panaszáradatot zúdítanak a másik fejére.

   A Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében élők a leginkább elégedettek az életükkel. Legalábbis ezt mutatják a Központi Statisztikai Hivatal friss adatai. A legnagyobb elégedetlenséget Baranyában, Somogyban és Tolnában érzik az emberek. A felmérésről a Borsonline.hu írt.

Bővebben...

Nem véletlenül villognak, oda kell figyelni a jelzésükre

viharjelzoNyáron a szabadság, vakáció kalandra, felhőtlen kikapcsolódásra csábító időszak, amely számtalan örömöt, izgalmat tartogathat az ember számára, de a nagyszerű hangulat egy csapásra rémálommá válhat.

   Aki a tópartra megy, vagy erdőben kirándul, fontos, hogy az alapvető biztonsági és tűzvédelmi szabályokat betartsa. Villámlással járó viharokra, heves zivatarokra jellemzően májustól augusztus végéig lehet számítani, ezért az esetleges sérülések és károk megelőzése érdekében ajánlatos rendszeresen tájékozódni a várható időjárásról – ajánlotta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Bővebben...

Soknak érezzük, pedig kevés autó fut nálunk

autoforgalom hetibeton blog huA gyalogosok alig tudnak átjutni az egyik oldaláról a másikra a forgalmas utakon, az autósok a nagyvárosok állandósuló dugóit szidjak, és mindenki a sok autót okolja mindezért. Pedig az unióban igencsak hátul kullogunk az autók számával.

   Ezer lakosnak 2016-ban átlagosan 505 autója volt az Európai Unióban – közölte az Eurostat, az unió statisztikai hivatala. A tagországok között persze hatalmas eltéréseket látni, a rekorder Luxemburg 662 autóval rendelkezik, míg a lista végén Románia található 261 járművel bár ez az egyetlen adat a listában, ami még 2015-ös – derül ki az Eurostat friss adataiból. Míderről a Napi.hu oldalon lehet olvasni.

Bővebben...