Oldalletöltések száma: 8936715
2019. május 24. péntek 08:00,
Eszter és Eliza napja van.

Ahogy huszonhárom éve minden májusban, ezúttal is virágba borult Velence

velence virag geocaching huA közterületek virágba öltöztetésének komoly hagyománya van Velencén, olyannyira, hogy 1996 óta ültetnek ki évről évre szép virágokat a májusi akció keretében és amelynek eredményeként az akkori nagyközség 2000-ben a Virágos Magyarország versenyben kategóriájában első lett, míg egy évvel később az európai megmérettetésen második.

   Idén sem maradt el a virágosítás, amelynek során több százan helyi ifjú és idősebb polgár 42 ezer palántát ültetett el – írta meg a Feol.hu.

Bővebben ...

Klímaváltozás: már csak a fiatalok józanságában bízhatunk

tuntetes klima miatt facebook huMiközben az amerikai elnök, nyilvánvalóan önös érdekből, vagy tudatlanságból humbugnak nevezte minap a klímaváltozást és országát a közelmúltban kiléptette a nagy nehezen összehozott párizsi klímaegyezményből, a fiatalok, akiknek szó szerint a bőrére megy a mai vezetők teszetoszasága, másként gondolkodnak.

   Újabb lendületet kapnak a klímaváltozás elleni harc fokozását célzó tüntetések, az eddigi adatok szerint pénteken 109 ország mintegy 1300 városában lesznek megmozdulások – derült ki a Fridays for Future (Péntekenként a jövőért) elnevezésű nemzetközi mozgalom hétfőn közzétett listájából. Minderről az Euronews.com írt.

Bővebben ...

Lehet, hogy művész nem lesz a gyerekből öt nap alatt, de kiválóan szórakozhat

symposion akademiaKözeledik az iskolaév vége, az előrelátó szülők már keresik azokat a táborozási lehetőségeket, amelyekben a gyerekükre nem csak felügyelnek, gondoskodnak róla, de számára kalandokat, izgalmas, érdekes elfoglaltságokat is biztosítanak. Ehhez persze a szülőknek tisztában kell lenniük gyermekük érdeklődési körével is.

   A Velencei-tó mellett számtalan más táborozási lehetőség mellett egy, a művészetek iránt érdeklődő fiataloknak szánt alkotó és kreatív tábort szervez a SYMPOSION Akadémia, MESTER-MŰ-HELY – tájékoztatta a Vé szerkesztőségét a Velencei-tó mellett élő Munkácsy-díjas szobrászművész, Péter Ágnes.

Bővebben ...

Még ma is sok nekünk a reneszánsz szabadossága

szerelem reneszansz youtube comA szexualitás és szerelem napjainkban a fejlett nyugati világban meglehetősen nagy szabadságot, időnként szabadosságot élvez, a prüdéria sokkal kevésbé jellemzi a mai ifjakat, mint volt ez egykor. De nem mindig, volt ugyanis olyan szabadosság is a történelem folyamán, amelyet még ma is fejcsóválva fogadunk.

   A 16. századra Európa legtöbb országában az udvarokban és a főúri körökben szinte hivatalos tevékenységgé, státuszszimbólummá vált a szeretők tartása. Bár az udvari szeretők többsége előkelő, gyakran arisztokrata származású volt, azért a királyok többsége nem fogta vissza magát, ha egy-egy polgári származású asszony tetszett meg nekik – írta a Törimásképp.blog.hu.

Bővebben ...

Folyamatosan gazdagodnak a velencei-tavi ingatlantulajdonosok

gardony terkep legifoto. omNagyon sokan fektetik pénzüket ingatlanokba, mások pedig, ha tehetik, kiköltöznek a nagyvárosokból a közeli, a városoknál sokkal élhetőbb, nyugodtabb településekre, akár vállalva a napi ingázást is.

   Tovább emelkednek az árak a hagyományos üdülő övezetekben, a ma már Budapest agglomerációjának számító Velencei-tó környékén az új építésű ingatlanok ötszáz-kilencszázezer forintos négyzetméter áron futnak – írta a Világgazdaság.

Bővebben ...

Ismét futottak, szemetet gyűjtöttek és ezúttal is volt mit

velence run plogging feol huTavaly szeptemberben adtunk hírt először arról, hogy megalakult a Velence RUN Plogging, vagyis az a szerveződés, amelynek tagjai futnak egy jót és közben összeszedik, zsákokba gyűjtik mások elhajigált szemetét. Tiszteletre méltó tevékenység.

   A skandináv, vélhetően Svédországból származó szemétszedési módszer, a run plogging meghonosodott Velencei-tónál is, ahol Hornok Róbert szervezésében már hagyományosan tartották újabb szemétszedős futásukat a résztvevők.

Bővebben ...

A mi vizünk is megsínyli az osztrák gleccserek fogyását

glecser fogyo deims orgÚgy tűnik, ha még látni akarjuk azt a világot, amelyben a húszéveseknél idősebbek születtek, sietnünk kell, mert mind gyorsabb ütemben változik a környezet. Az előrejelzések szerint pár év múlva már egy egészen más világban élünk majd a klímaváltozás, a légkör felmelegedése miatt.

   Évente átlagosan egy métert veszítenek vastagságukból az ausztriai gleccserek az Osztrák Tudományos Akadémia (ÖAW) hegységkutató intézetének tudósai által alkalmazott új mérési módszer szerint, amelynek súlyos következményei lehetnek az egész régió, így Magyarország vízgazdálkodására is – írta Portfolio.hu a Frontiers című szaklapban bemutatott tanulmány alapján.

Bővebben ...

Akár működhetnének is a képzelt kamerák

magyar pavilon biennale budaorsiinfo huAz ember, ha csak nem éppen a mindenkori regnáló hatalom egyik kiváltságos polgára, nem művészeti vezető, vagy nagy hatású médium munkatársa, nemigen szokott meghívást kapni a világ aktuális művészeti irányzatát kétévente bemutató Velencei Biennálé magyar pavilonjának megnyitójára. Idén viszont mindezeknek ellentmondóan részese lehettem ennek az izgalmas eseménynek.

   A Biennalé kiállításainak látványa azonnal fel is veti a kérdést: mi a művészet? Azt hiszem, hogy az 58. Velencei Nemzetközi Képzőművészeti Biennálén tett rövid látogatásom után én is csatlakozom azokhoz, akik úgy vélik, a művészet fogalmát alig, vagy éppen nem is lehet meghatározni. Ahogy az idei kiállításon is látható, a művészetnek igen sokféle megnyilvánulási formája lehet.

Bővebben ...

Kidobott pénznek tűnik az unió ellen uszító propaganda ára

zaszlo magyar unois vectorstock comMiközben hazánk egyszemélyi vezetője és az őt mindenben követő állampárt folyamatosan és egyre erősödően támadja az Európai Uniót és ehhez nem sajnál olyan adóforint milliárdokat fordítani, amelyek akár az egészségügyi rendszer javítását is szolgálhatnák, ebben az ügyben még a mindent elnéző szimpatizánsai is nagyrészt másként gondolkodnak.

   A magyarok több mint háromnegyede előnyösnek tartja hazánk európai uniós tagságát – derül ki abból az április második felében készített reprezentatív felmérésből, amelyet a Závecz Research készített a 24.hu megbízásából.

Bővebben ...

Sörrel működtetett állam

sorivas theluxuryspot comA sörkedvelők kedvenc italuknak mindenféle jó hatást tulajdonítanak és tény, hogy ez az ital egyidejűleg táplál, hűsít, szomjat olt és társaságot is teremt, persze mérsékletes fogyasztás mellett. Sőt, még birodalmat is képes volt működtetni, egyben tartani.

   Az inkákat megelőző perui birodalom sörfogyasztási és sörfőzési szokásait vizsgálta meg egy amerikai kutatócsoport – írta a National Geographic.

Bővebben ...

Mederfeneket vizsgáltak Velencén a balesetek elkerülése érdekében

mederfenekvizsgalat media24 huA nyári rekkenő hőségben még azok is szívesen megmártóznak a Velencei-tóban, akik nem jó úszók, nincs vízi jártasságuk. Ilyenkor egy-egy hirtelen mélyülő talajrész, a meder alján kialakult gödör vészhelyzetet idézhet elő és máris kész a baleset. Szerencse, ha a lyukba véletlenül belépő végül is épségben kerül ki szorult helyzetéből

   Velencén mindezek okán mérték fel a meder állapotát. A hirtelen mélyülő részek ugyanis többször okoztak már gondot. Ezért kéri az önkormányzat a szülőket, a fiatalokra felügyelőket, hogy a gyerekeket egyedül ne engedjék majd a vízbe – írta a Feol.hu.

Bővebben ...

Mind több helyen tűnhetnek el az elektromos rollerek a járdákról

roller elektromos digitaltrends comIdehaza is mind gyakoribb látvány az elektromos rolleren közlekedő ember. E nagyszerű közlekedési eszközök működésük közben nem szennyezik a levegőt és utasaik nem terhelki a tömegközlekedést, ráadásul igen csendesek és gyorsak. Éppen ez utóbbiak miatt okoznak sok balestet.

   Nálunk is az a gyakorlat, hogy a rolleresek a járdákon közlekednek, méghozzá a gyalgsokat sokszor megrémítő sebességgel, balesetveszéllyel. De nem csak nálunk gond ez, Franciaország járdáin szeptembertől tilos lesz elektromos rollerrel közlekedni – írta a 444.hu

Bővebben ...