Oldalletöltések száma: 10531491
2019. december 6. péntek 05:00,
Miklós napja van.

Cseppet sem biztos, hogy helyesen ül az autójában

ules helyesen autoban geico comAlighanem a legtöbben mit sem törődnek azzal, hogy hogyan ülnek az autójukban, pedig a korszerű járművek számtalan ülés, kormány és egyéb beállítást kínálnak a kényelmesebb és biztonságosabb vezetés érdekében.

   Az autóban elhelyezkedés ugyanis nagyon fontos, különösen nagyobb forgalomban, hosszabb úton, amikor cseppet sem mindegy, hogy a megfájduló hát, elmerevedő kar, vagy nyak mennyire vonja el a figyelmet a vezetéstől. A Seniorplus.hu a Genertel.hu tanácsai alapján igazít el az elhelyezkedés kívánalmairól.

Bővebben ...

Vesszük, iszunk belőlük, de hogy miért olyanok, amilyenek, nemigen tudjuk

sorosuvegVannak alapigazságok, amelyeket úgy fogadunk el, ahogy azokat megismertük. Például, hogy négy évszak van (egyelőre még), meg hogy egyes tárgyak kinézete olyan, mint volt akkor is, amikor a ma élő emberek megszülettek. Ilyen egyértelmű számunkra, hogy a sörösüveg nyaka hosszúkás.

   Ez így lehet a megszokás miatt, és lehet a termék érdekében is, ahogy az sem véletlen, hogy az üveg nem átlátszó, hanem barna vagy zöld. A Dívány.hu az Interesting Engineering a Concerning Reality YouTube-csatornára hivatkozva írt meg egy halom érdekességet a sörösüveg gyártásáról.

Bővebben ...

Negyedóra az életet, a ház, a vagyon megmaradását jelentheti

tuzolto duol huA Velencei-tó környékének ingatlanjai, éghető értéktárgyai sem mentesülhetnek az időnként felszálló vörös kakas pusztításától. Okozhatja ezt emberi mulasztás, vagy természeti katasztrófa, a segítségnek minél hamarabb meg kell érkeznie. Mindezt öt év óta elsősorban Pusztaszabolcsról várhatják a bajba jutottak.

   Ahogy arról a Vé is beszámolt, 2014. december elsején kezdte meg működését a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs, amelynek köszönhetően tíz település harmincnégyezer lakójához csaknem negyedórával hamarabb érkezik a segítség, mint korábban. A félévtizedes jubileumról a Feol.hu írt.

Bővebben ...

Aki megette az ebédet, megeheti a tányérját is

tanyer eheto twitter comMa már nem nagyon lehet kikerülni azt az elkeserítő tényt, hogy az emberiség egyik nagy találmánya, a műanyag teszi tönkre akár évezredekre a Föld élővilágát, alig helyrehozhatóan a természeti környezetet. A legtöbb bajt az egyszer használatos tárgyak és csomagolóanyagok okozzák.

   Egy dél-afrikai startup vállalkozás tagjai úgy gondolkodtak, hogy miután az élelmiszerek csomagolása és a műanyag tányérok és evőeszközök teszik ki a műanyag hulladék jelentős részét, ezért ehető alapanyagból készült tányérok gyártásába kezdtek – írta a Híradó.hu.

Bővebben ...

Kétszáz esztendő alatt volt pár boldog éve az emberiségnek

boldog bekeidok csodalatosbalaton huNem valószínű, hogy manapság túl gyakran elhangzana a közb3szédben az a sóhajtás, hogy azok a boldog békeidők voltak az igaziak. Vélhetően ezt a kifejezést csak az idősek ismerik, de persze kérdés, hogy létezett-e valaha is a Föld történetében boldog békeidő.

   Két évszázad könyvei és újságcikkei nyelvezetének elemzésével egy nemzetközi kutatócsoport az előző századfordulót, a 1920-as és a 2000-es éveket találta az elmúlt 200 év legboldogabb korszakának – írta a Seniorplus.hu.

Bővebben ...

Jó nagyot drágulhat a karácsonyi diós bejglink

dio 001A dió nagyjából sohasem tartozott a túlságosan olcsó termékek közé, ahhoz, hogy jó legyen a termés szerencse is kell, majd össze kell szedni, héjából épségben kiemelni, vagyis van vele macera bőségesen. Ehhez jön mostanában a dióburok-fúrólégy tevékenysége, amely bajkeverőt vélhetően a klímaváltozásnak köszönhetünk.

   Kiváló minőségű az idei dió, de a tavalyinál 10-15 százalékkal többet kell fizetni a csonthéjas gyümölcsért – mondta az Inforádiónak a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács alelnöke.

Bővebben ...

Egyre látványosabban értéktelenednek el a nyugdíjak

nyugdijkiegeszites atv huA nyugdíjasok – elsősorban választások előtt – mostanában kapnak néhány ezer forintot ilyen-olyan címen, és ha a feltételek erre adottak, akkor nyugdíjkiegészítést és nyugdíjprémiumot is. A baj ezzel csak az, hogy az igen ridegen tartott nyugdíjasok nyugdíjába ezek döntő része nem épül be, vagyis folytatódik az elszegényedés.

   Összefogtak a nyugdíjas szervezetek, és nemrég megalakult a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa, amely 2021-től a jelenlegi jóval igazságosabb számítást és 3 százalék feletti nyugdíjemelést követel. A jelenlegi rendszerrel az egyik legnagyobb problémájuk, hogy nem követi a béreket – írta a Pénzcentrum.hu.

Bővebben ...

Régen órákig álltak sorban érte, ma sokan tartanak tőle

bananokSzerencsére már csak a középkorúak és a még idősebbek emlékeznek azokra az időkre, amikor karácsony tájt nagy hirtelen megjelentek a boltokban a máskor nem látott déligyümölcsök, például a narancs és a banán. A most szinte mindenhol elérhető gyümölcsökért egykor órákig kellett sorban állni.

   A banán mindennapos és nem is túlzottan drága gyümölcsünkké vált és bár sokan tartanak tőle, a magas energiatartalma miatt nem eszik, de ezt rosszul teszik, mert a kiváló eledelnek számtalan haszna van. Ezeket gyűjtötte csokorba az Egészségkalauz.hu.

Bővebben ...

Fegyvereké volt a főszerep Kápolnásnyéken

fegyver nyeki kiallitas feol huMíg nem is olyan régen a Kápolnásnyéken kiállított különleges szépségű festményekre hívhattuk fel a figyelmet, addig most egy egészen más műfaj kedvelőinek nyújtott sok érdekességet a kastély kiállítóterme.

   A szép fegyverek kedvelői egy héten át vehettek részt a Vadászfegyverek-Fegyvervadászok című rendezvénysorozat eseményein, a kápolnásnyéki Halász-kastélyban.

Bővebben ...

Arra sohasem gondolunk, hogy hova tűnik az abroncsról lekopott gumi

autoabroncsok alibaba comMostanában mind többször emlegetik a mikroműanyagot, a széteső műanyagoknak azt a igen kicsi részét, amely bekerül a talajba, folyóinkba, tengereinkbe és onnan az ivóvizünkbe, ételeinkbe, majd az emberi szervezetbe. A mikroműanyagok veszélyeivel még csak most ismerkedünk, de máris itt egy új ellenség, a mikrogumi.

   A környezetben fellelhető mikrogumi 97 százalékáért az autóforgalom tehető felelőssé – derült ki egy nemrégiben megjelent svájci tanulmányból. A kutatók szerint az autógumik jelentős szerepet játszanak a mikroműanyag-szennyezésben – írta a Qubit.hu.

Bővebben ...

Állati bőr helyett a kaktuszbőr lehet a közeljövő divatos anyaga

kaktuszbor fashionunited comMa már a legtöbb fejlett országban nem trendi egy emiatt megölt állat szőrméjéből készül drága bunda, vagy a legyilkolt hüllők bőréből készült öltözékek, használati tárgyak vásárlása. Annyire persze nem utasítja el ezeket mindenki, hogy emiatt ez az iparág tönkremenjen, de ennek is eljöhet az ideje.

   Egy új mexikói márka lepte meg a divatipart organikus, teljesen természetes és állatkínzásmentes termékével. A kaktuszbőr a legújabb vegán anyag, amelynek rendkívül sikeres jövőt jósolnak – írta a Magyarmezőgazdaság.hu.

Bővebben ...

A jó ablaktörlő sok kellemetlenségtől mentheti meg az autóst

ablaktorlo havas rgbstock esEddig meglehetősen kedvezően alakult a tél időjárása, november utolsó harmadában járunk és még nemigen láttunk, tapasztaltunk fagyot. De, mint tudjuk, a kutya nem eszi meg a telet, vagyis a klímaváltozás ellenére is várható, hogy lesz még nagyon hideg. Az autósoknak erre különösen fel kell készülniük.

   A biztonságos közlekedés érdekében elengedhetetlen, hogy az ablaktörlő lapátok mindig kiváló állapotban várják a bevetésüket. Az Origo.hu néhány hasznos tanácsot adott a lapátok megvédésére.

Bővebben ...