Oldalletöltések száma: 8445509
2019. március 22. péntek 11:48,
Beáta, Izolda és Lea napja van.

A nagyvilágban Finnország, idehaza Tatabánya a legboldogabb

boldogsagindex 2018Azt, hogy kinek mi jelenti a boldogságot, nagyon nehéz pár mondatban összefoglalni. Boldogságérzést válthat ki a szerelem éppúgy, mint a jól felépített élet, a szép és összetartó család, egy vágyott és megszerzett vagyontárgy, vagy éhezőnek egy szelet kenyér, szomjazónak egy pohár víz, fagyoskodónak a fűtött szoba.

   A World Happiness Report 156 országot rangsorolt az egy főre jutó GDP és a várható egészséges élettartam alapján. Hazánk e listán a 62. helyével a középmezőny elején helyezkedik el, bár ennek azért oly nagyon nem örülhetünk.

Bővebben ...

Már tyúk sem kell a tojáshoz

rantotta pintherest euArról már többször is hallhattunk, hogy tökéletesen igazinak tűnő húst állítanak elő laboratóriumokban, hogy előbb, vagy utóbb csökkenthető legyen a kérődzők tenyésztése okozta környezeti terhelés. Most újabb mesterséges élelmiszerről, a szintetikus tojásról érkezett hír.

   Az amerikai San Francisco-ban működő JUST startup cég szintetikus tojást állított elő és hozott forgalomba. A mesterséges tojás előállításával korábban már más vállalkozások is próbálkoztak – írja a Poultryworld.net híre nyomán az Agroinform.hu.

Bővebben ...

Gyorsak, csendesek és emiatt veszélyesek

roller elektromos digitaltrends comHa nem is ritkaság, de ma még nem is túl gyakori az elektromos autó. Nem így a villanyárammal hajtott robogó, kerékpár vagy roller. Sokan választják ezeket a gyors, olcsón „megtankolható” és nem is megfizethetetlen alkalmatosságokat. Ugyanakkor e járműveknek megvan a maguk veszélye is.

   Az e-rollerek és más személyi használatú könnyű elektromos közlekedési eszközök nagyon gyorsan terjednek, de egyelőre nem született használatukra teljes körű jogi szabályozás. Pedig egyáltalán nem mindegy, hogy hol és milyen sebességgel közlekedhetnek – írta az ORFK-OBB információjára hivatkozva az Autólkub.hu

Bővebben ...

Ettől az ötlettől nem lesznek boldogok a csomagolóanyag-gyártók

ujrahasznalhato csomagolas terracycle comVilágunk igen sok kihívással küzd, olyanokkal, amelyek akár az emberiség létét is veszélyeztetik. Ilyen például a gyorsuló túlnépesedés, vagy a mindent elborító, beszennyező szeméttömeg. Ez utóbbinál sokan keresik a kiutat, a megoldást.

   A vásárlók kényelemszeretetére alapoz és a környezet megvédését tűzte ki célul az a projekt, amelyhez jó pár nagy nemzetközi márka csatlakozott. A Loop online felületen olyan, mindennap használatos termékeket rendelhetnek meg a vásárlók, amelyek csomagolását visszaküldve alapos fertőtlenítés után újra és újra használják – írta a Világgazdaság.

Bővebben ...

Földönkívüliek vacsorája

foldonkivuliek vacsoraja kicsiElőször a kövéreket fogjuk megenni! Ez a szöveg volt olvasható azon az óriásplakáton amelyen pár éve – nem nálunk, itt mások a mumusok – földönkívüliek fenyegették meg a túlsúlyos embereket.

   Ez a hír és a bennünket körülvevő cseppet sem unalmas világ mindennapi történéseinek áradatából jó néhány más, izgalmas téma ihlette meg a Vé alapító főszerkesztőjét, Máté G. Pétert, hogy hetente leírja és közzétegye véleményét világunkról. Ezekből született a már elérhető legújabb hangoskönyve, a Földönkívüliek vacsorája.

Bővebben ...

Csak néhány millió dollár kell és máris bárki a leggazdagabbak közé tartozhat

dollarok shutterstock comHa az ember azt akarja, hogy a világ leggazdagabbjai közé sorolják a statisztikák, mindössze kell keresnie, vagy találnia 30 millió dollárt. Mint kiderült, olyannyira nem nehéz ennek az összegnek a megszerzése, hogy ez a következő fél évtizedben több tízezer embernek is menni fog.

   Elképesztő ütemben nő a gazdagok száma a világon, a Knight Frank friss elemzése szerint. A világ gazdagjainak száma a következő 5 évben 22%-kal bővülhet, ez azt jelenti, hogy 2023-ra további 43 ezer embernek lesz 30 millió dollárnál is több vagyona – írta a Portfolio.hu.

Bővebben ...

A vevők körében az agárdi, gárdonyi és velencei ingatlanok a legkeresettebb

elado haz sikerado huPár éve szinte minden velencei-tavi település utcáiban egymást érték az eladó táblával vevőt váró házak, nyaralók. S bár eladó ingatlant még ma is találni, időközben gyökeresen változott meg a helyzet. Igen közkedvelt lett a Velencei-tó mellett élni.

   A Velencei-tó környéke még mindig rendkívül versenyképes az ingatlanpiacon, főként a budapesti lakásokhoz képest. A tó települései ugyanis természetközeli állapotokat, vízpartot, jó közlekedést és megfizethető árakat kínálnak – írta a Borsonline.hu

Bővebben ...

Egyes házi feladatoknál inkább háttérbe vonulnak a férfiak

mosogato ferfi dreamstime comEgy nappal a nemzetközi nőnap után visszaállt az élet a rendes medrébe. Ez persze cseppet sem jó, hiszen manapság újra divatos a nők lekicsinylése, kirekesztésük számtalan területről, alulfizetésük a férfiakéval azonos munkáért. Ezen évente egyszer néhány szál virág mit sem segít. A férjeknek legalább otthon kellene teljes egyenjogúságot biztosítaniuk feleségüknek.

   A párkapcsolatban élő magyar nők hatvan százaléka kap valamilyen segítséget a házimunkában: a férfiak leginkább a bevásárlásban segítenek és kiürítik a szemetet – írta a Piacésprofit.hu a Nielsen 2019 februárjában a nőnap kapcsán 800 fő megkérdezésével végzett országos, reprezentatív felmérésének eredménye alapján.

Bővebben ...

Kevésbé ismeri meg a világot, aki mindent lefotóz

fotozas pexels comEgy korábbi kutatás eredménye szerint minél többet használjuk az egyre csak okosodó okostelefonokat, annál butábbak leszünk, beszűkülnek képességeink. Most egy más megközelítésű kísérlet igazolta ugyanezt.

   Kutatások sora igazolja, hogy az állandó fotózás tönkreteszi azt a képességünket, hogy a látott információk beépüljenek a memóriánkba. Ráadásul azzal, hogy folyton mindent, mindenhol lefényképezünk, elveszítjük a jelenlétünket, nem átéljük, hanem lefényképezzük az eseményeket, látnivalókat – derül ki a Ridikül.hu cikkéből.

Bővebben ...

Milliárdokból fejlesztik idén Gárdony várost

katlan 1 fejervar huGárdony város egy dinamikusan fejlődő kisáros, mind több lakossal. Pár éve nagy hír volt, hogy a lakosok száma elért a tízezret, ma meg már majdnem kétezerrel többen élnek a szép fekvésű városban. Ahhoz, hogy Gárdony város (Agárd, Dinnyés és Gárdony) élhető település legyen, sok fejlesztésre van szükség.

   Gárdony képviselő-testülete is elfogadta a város 2019. évi költségvetését, a képviselők a bevételi és kiadási főösszeget idén 4 milliárd 436 millió forintban határozták meg.

Bővebben ...

Tennivalók tavaszi nyaralónyitáskor

nyaraloA Velencei-tó körüli településeken (is) sokezer nyaralóingatlan található, amelyek jelentős részét telente magára hagynak a tulajdonosok, hogy a tavasz beköszöntével újra birtokukba vegyék a hétvégi házakat. Remélhetőleg keveseknek lesz kellemetlen meglepetésben lesz részük és csak az ilyenkor elvégzendő feladatok sora vár rájuk.

   Nyilván minden tulajdonos azzal kezdi az első tavaszi látogatását, hogy alaposan körbejárja a nyaralóját, nem sérült-e valamelyik fal vagy ablak, átnézi a tetőt, nem hiányzik-e egy-két cserép, majd következhetnek a részletesebb feladatok.

Bővebben ...

Tavasz itt, csere ott

gumicsere maradokapenzemnel blog huHamarosan kezdődik a félévente esedékes gumiabroncscsere, még pedig ezúttal értelemszerűen téliről a nyárira. De e feladat mellett is van mit tenni annak az autósnak, aki odafigyel járművére és biztonságára.

   Fontos, hogy amennyiben tartósan 7 fok felett van az átlaghőmérséklet, akkor a téli gumikat cseréljük le nyárira, mert ha téli abroncsokkal vezetünk a melegebb napokon, a gyengébb tapadás miatt megnőhet a fékút nagysága, valamint nehezebbé válik a kocsi irányíthatósága – javasolta a Police.hu.

Bővebben ...