Oldalletöltések száma: 6492647
2018. május 24. csütörtök 11:49,
Eszter és Eliza napja van.

Bírósági döntéssel akarják kipenderíteni a mamahotel lakóját

mamahotel 1 001Egy tavalyi felmérés szerint a 18 és 34 év közötti magyar fiatalok 44 százaléka vonakodik elhagyni a sokféle kényelmet kínáló szülői otthont, a köznyelv szerinti mamahotelt. Az uniós átlag is magas, 36%. Úgy tűnik, világjelenséggel állunk szemben.

   Az USA-ban sem ismeretlen a probléma, nemrégiben például bepereltek egy 30 éves férfit a szülei, mert nem hajlandó kiköltözni a családi házból. A BBC beszámolója szerint a szülők azt sérelmezik, hogy fiuk nem fizet lakbért, és hiába kínáltak neki anyagi segítséget is a költözéshez, nem volt rá hajlandó – írta Hvg.hu.

Bővebben...

Százezres károktól menthetjük meg magunkat néhány ezer forinttal

tarsasutazas utazas gulliver huEgy külföldi utazáson számtalan veszély leselkedik az utazóra. Még akkor is, ha nem magában, családjával, néhány barátjával utazik valaki, hanem egy utazási iroda szervezett útján vesz részt. Sokszor megesik, hogy minden elővigyázatosság mellett is súlyos anyagi kárt szenved a turista.

   Akik most fizetik be nyári utazásuk előlegeit valamelyik irodában, júliustól nagyobb biztonsággal számíthatnak arra, hogy az utazásszervező fizetésképtelensége esetén is viszontlátják a pénzüket – írta az Inforstart.hu.

Bővebben...

Kamionok tízezreivel lehetne csökkenteni a forgalmat

kamionok trt net trA kamionokkal szemben általában vegyes az érzelmünk. A fiúk és férfiemberek többnyire megcsodálják a modern országúti cirkálókat, ugyanakkor, ha autót vezetünk zavarnak bennünket a közlekedésben, sőt sokan közülünk félnek is a monstrumokról. És akkor a környezetszennyező hatásukról még nem is beszéltünk.

   Kamionokra ugyanakkor nagyon nagy szükség van, ha friss élelmiszerre, ruhákra, műszaki cikkekre, ha áruval feltöltött boltokra vágyunk. Megoldást jelenthetne a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének (MLSZKSZ) javaslata, amelyről a Portfolio.hu írt.

Bővebben...

Kevesebb lesz a vízelzárás, jobb a szolgáltatás

tolozarcsere gardony huA Velencei-tó környékén élők időnként átmeneti vízkorlátozással találkozhatnak. Az ivóvízhálózat felújítása során tavaly a nyár végéig mintegy háromszáz tolózárat cseréltek le a szolgáltató munkatársai, szeptembertől pedig tovább végezték a felújítási munkálatokat, amit idén tavasszal folytattak.

   Több mint egy éve kezdődtek a munkálatok a DRV tókörnyéki vízvezeték-hálózatán, amely miatt sok kellemetlenséget kellett elviselniük a lakóknak. Jó hír, hogy június közepére végeznek a szakemberek – tudta meg a Feol.hu.

Bővebben...

Rozi meglépett, csak a macskák meg ne tudják

jakopapagaj papagajok lapunk huRégebben sokan tartottak papagájt, de csak a kalitkába is jól ellévő hullámos papagájt. A jákópapagáj vagy más néven szürkepapagáj már más kategóriát jelent. Komoly érzelmi és anyagi vesztességet jelent, ha egy ilyen madár elszökik a gazdájától.

   Nagyon keresi Rozi nevű madarát Tamás, aki csütörtökön vesztette el hároméves jákópapagáját Gárdonyban. Rozi nagyon félénk, viszont a megtaláló magas jutalomra számíthat – írta az Nlcafe.hu.

Bővebben...

Jót tesz a környezetnek, rosszat az idegeknek

kerekparral munkaba 1A globális klímaváltozásért, a légkör felmelegedésért a legtöbben a mérhetetlenül túlduzzadt járműközlekedést teszik felelőssé, elfelejtve az ipar, mezőgazdaság, fűtés még erőteljesebb szennyező hatását. De vajon mit eredményezne, ha reggelente az autós többség otthon hagyva kocsiját, buszra, vonatra szállna?

   A környezetszennyezés elleni harc egyik módja a városi autós közlekedés csökkentése lehet. De minden változtatásnak vannak nemkívánatos következményei, főleg, ha olyan sokakat érintő tevékenységről van szó, mint az egyéniről áttérni a közösségi közlekedésre – írta a Le Nouvel Observateur.

Bővebben...

Elfolyó pénz ellen háztartási napló

haztartasi naplo giadinhmoi vnNem vagyunk egyformák, vannak könnyű kezű emberek, akik markából csak úgy folyik ki a pénz, nemigen nézik minek mennyi az ára, mások meg takarékosak és akadnak olyanok, akik szinte fogukhoz vernek minden garast. Egy családon belül lehetnek ilyenek és olyanok is, tehát nem árt megtervezni a családi költségvetést.

   Pénzügyeink alapja, hogy tisztában legyünk azzal, mire mennyit költünk. Minden hónapban marad-e tartalék, vagy éppen csak elég a jövedelmünk. Ha valóban mi akarunk a pénzről dönteni, akkor nincs mese: vezetni kell a háztartási naplót – tanácsolta az Azénpénzem.hu.

Bővebben...

Öregszik Európa, de ezért helytelen az időseket hibáztatni

idos veszely moregraymatter comHazánkban meglehetősen kevés gyerek születik, az idősebbek pedig egyre tovább élnek, vagyis megállíthatatlanul öregszik a társadalom. Ez egy olyan folyamat, ami nem mostanában kezdődött, nem lehet egyetlen kormány nyakába se varrni, ráadásul hasonlóan rossz a helyzet az egész Európai Unióban is.

   Az EU több mint ötszázmilliós népességén belül majdnem minden ötödik lakos 65 évnél idősebb. Luxemburg kivételével az összes tagállam népessége csak öregedett az elmúlt két évtizedben, beleértve Magyarországot is – írta az Eurostat adatai alapján a G7.24.hu

Bővebben...

Csak egy plusz szóköz és máris könnyebb az olvasás

irogep tonerblog huMára már elképesztően gigantikus adatmennyiség áll az emberek rendelkezésére, amelyeket tanuláskor, ismeretek megszerzésekor, tájékozódáskor, vagy szórakozásból elolvashatnak.  A szövegek olvasása ugyanakkor időigényes, nagy figyelmet igénylő tevékenység, miközben a szövegértés sokaknak okoz nehézséget.

   A Skidmore Egyetem kutatócsapata rájött, hogyha két szóközt hagynak a pontok után a mondatok között, azzal gyorsabbá tehetik az olvasást és az információk feldolgozását – írta az Link.springer.com cikke nyomán az Arsratio.hu.

Bővebben...

Koncertparkká alakul a Halász-kastély kertje

halasz kastely halaszkastely huRégen sokszor érte vád a Velencei-tó térségét, hogy a napfényen, szálláshelyeken és strandokon kívül semmivel sem várja az odalátogatókat. A legtöbben a nyári szabadtéri programokat hiányolták. Az elmúlt három évtizedben már inkább a bőség okozhatott zavart. Idén újabb lehetőségeknek örülhetnek a műsorok kedvelői.

   Számtalan koncert résztvevői lehetnek a Velencei-tó mellett lakók, nyaralók ezen a nyáron is. A pop és rock sokféle műfaján túl komolyzenével és dzsesszel is találkozhatnak az arra vágyók. Szép környezetben, a felújított kápolnásnyéki Halász-kastély parkjában is megszólal majd a zene.

Bővebben...

Péntekenként jobban kell figyelni

baleset 001Az ember azt gondolná, hogy a hétfő a legrosszabb a közlekedés szempontjából, a hétvége után kevésbé figyelmes autósok még a szombat, vasárnap történésein elmélkednek és meglehetősen boldogtalanok, hogy megint kezdődik egy munkahét. Ilyenkor könnyű balesetet szenvedni. De a valóság más.

   A hét napjai közül a péntek a legveszélyesebb, legalábbis, ami az autóbaleseteket illeti: a balesetek 18 százaléka esik az utolsó hétköznapra – derül ki a K&H Biztosító 25 év kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási adatait feldolgozó elemzéséből.

Bővebben...

Évmilliókkal ezelőtti állapothoz közelít a Föld, de az nagyon nem volt jó

szendioxid power eng comA minap látott napvilágot az az adat, amely szeriont évente hétmillió embert öl meg a légszennyezés. A WHO, az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a világon 10 emberből 9 súlyosan szennyezett levegőt kénytelen belélegezni.

   Mióta az emberek mérik a szintjét, soha nem volt még annyi szén-dioxid a Föld légkörében, mint idén áprilisban. A hawaii Mauna Loa Obszervatórium mérése szerint a múlt hónapban átlagosan 410,31 részecske per millió (ppm) fölötti szén-dioxid-mennyiséget mértek – írta a Qubit.hu.

Bővebben...