Oldalletöltések száma: 8021050
2019. január 24. csütörtök 12:45,
Timót napja van.

Már a bolti blokk is veszélyt jelent

penztari blokk eletmod50 comAzt tudjuk, hogy szinte mindenhol veszély leselkedik ránk, elég időnként levegőt vennünk vagy bizonytalan eredetű vizet innunk, máris megbetegedhetünk. Most viszont olyan tárgyról derült ki, hogy beteggé tehet bennünket, amelyről még álmunkban sem gondoltuk volna. A boltban kapott blokkok 90 százaléka ilyen.

   Egy friss kutatás szerint ezek hormonromboló vegyületet tartalmaznak, ezért vélhetően rákkeltőek. A biszfenol A vegyület összefüggésbe hozható a meddőség, az autizmus, az elhízás és a kettes típusú diabétesz kialakulásával is – mondta az InfoRádiónak Simon Gergely, a GreenPeace vegyianyag-szakértőjét.

Bővebben ...

Migrációs tények és tévhitek

menekultek independent co ukMagyarországon ma első számú és központi kommunikációs téma a migráció elleni küzdelem, a migránsokkal való riogatás, amelynek következtében milliók rettegnek a migránsoktól úgy, hogy menekültet, vagy migránst csak a külföldi híradásokban látnak. Számtalan hiedelem is él azzal kapcsolatban, hogy a migrációval együtt jár sok betegség is.

   Az ENSZ közegészségügyi világszervezetének (WHO) európai igazgatósága 13 ezer dokumentumot elemzett, és arra jutott, hogy a menekülők aránylag jó egészségben érkeznek, de olyan körülmények közé kerülnek Európában, amelyek súlyos veszélyt jelentenek testi-lelki jóllétükre – írta az Euronews.com.

Bővebben ...

Alig hagyunk talajvizet utódainkra

talajviz giligan huA felszín alatti vizekkel, vagyis a talajvízzel a legtöbb ember nem nagyon foglalkozik, a közfigyelembe is az eredetileg tavaly év végén határidejéhez érkezett, majd 2020 végéig meghosszabbított határidejű kútbejelentési kötelezettség okán figyeltek fel sok százezren. Pedig nagyon is figyelnünk kellene a talajvízre.

   A talajvíz drámai hiányának veszélye fenyegeti a jövő generációit, egy tanulmány szerint ugyanis a következő 100 évben a világ talajvíz-raktárának mindössze a fele töltődik majd fel teljesen – írta az MTI híre alapján az Agrárszektor.hu.

Bővebben ...

Pénz helyett nemzeti büszkeség jut a szegényeknek

jobban teljesit plakatEgyre-másra látnak napvilágot uniós összehasonlító adatok az egészségügyről, oktatásról, gazdaságról, jövedelmekről. Sajnálatos módon a magyar emberek általában rosszul jönnek ki ezekből az összehasonlításokból. Így van ez a bérből és fizetésből élők bevételei esetén is.

   Róna Péter közgazdász a Magyar Hangnak nyilatkozott a magyar és az európai bérekről. Az elmúlt években dinamikusan nőttek a keresetek Magyarországon és ez nem csak a leggazdagabb rétegre volt jellemző. A dinamikus bővülés ellenére is csak leszakadnak a magyarok – írta a Magyarhang.org cikke alapján a Napi.hu.

Bővebben ...

Ha ön nem Békés vagy Jász-Nagykun-Szolnok megyében autózik, jobb ha fizet

utdij vecses huAz év eleje arról is szól, hogy számtalan adót kell befizetnünk, éves bérleteket, jogosultságokat szereznünk. Nincs ez másként az éves útdíjjal sem, hiszen egyre több a fizetős útszakasz. Aki eddig abban reménykedett, hogy idén is megússza a fizetést, jó, ha időben utánanéz, hogy kell-e fizetnie, vagy sem.

   Az Autopalyamatrica.hu pénteki közleményében jelezte, hogy januárban nőtt a fizetős útszakaszok hossza. Két, a közelmúltban átadott útszakasz vált díjkötelessé, az M35 autópálya 481-es főút és Berettyóújfalu közötti 18,7 kilométeres szakasza, valamint az M4 autópálya Berettyóújfalu és a 47-es főút közötti 3,7 kilométeres szakasza.

Bővebben ...

Most bárki tehet egy ötperces utat a Mars felett

mars imagenesmy comBizonyára sokakat foglalkoztat egy Mars-utazás kalandja, pedig még igen keveset tudunk a vörös bolygóról, annak ellenére, hogy már közel fél évszázada kutatnak emberi eszközök a planétán. Most viszont egy igen érdekes és látványos kisfilm segítségével ismerkedhetünk a Marssal.

   Az Európai Űrügynökség (ESA) 2003 júliusában indította el az első űrszondáját a Mars felé. A Mars Express kamerája azóta rengeteg felvételt készített, ezekből állítottak most össze egy nagyon látványos videót – írta a Hvg.hu.

Bővebben ...

Bronzérmes az unióban a magyar infláció

inflacio theguardian comNéhány évig – legalábbis a statisztika szerint – nem, vagy csak alig romlott a magyar fizetőeszköz, vagyis minimális volt az infláció. Persze mindezt nem mindenki érzékelte, mert például az élelmiszer ára már jó ideje emelkedik rendületlenül.

   Az eurozóna inflációja 1,6 százalék volt tavaly decemberben, ez három tized százalékos csökkenést jelent a novemberihez képest. A teljes Európai Unióban az infláció mértéke kicsit magasabb volt, 1,7 százalék – közölte az EU statisztikai szervezete, az Eurostat. Magyarországon a harmadik legnagyobb volt a pénz romlása.

Bővebben ...

Magunkkal és a Földdel is jót teszünk, ha étrendet váltunk

etrend korszeru oregonsportsnews comVannak, akik dúskálhatnak a jobbnál jobb ételek között, mások pedig már annak is örülnek, ha nem kell éhesen tölteniük a napot. Akik válogathatnak az ételekben, közel sem táplálkoznak egészségesen, és miután hatalmas tömegről van szó, mindez nem csak nekik, de a Földnek is árt.

   A tudósok felfedezték, hogy az ideális táplálkozás együttesen hatna jótékonyan úgy a bolygó, mint az emberek egészségére. Ebbe beletartozik a diófélék, gyümölcsök, zöldségek és hüvelyesek fogyasztásának megduplázása, továbbá a hús és a cukor bevitelének felére csökkentése – írta a Reuters.com.

Bővebben ...

Félnek a betegségtől, ezért utasítják el a védőoltást

oltas wakeupkiwi comA korszerű gyógyszereknek, az orvostudomány fejlődésének köszönhetően manapság nem kell meghalni olyan betegségekben, amelyekben akár még egy évszázaddal ezelőtt is rengetegen vesztették életüket. De vajon miben bíznak azok, akik elutasítják a védőoltásokat?

   Az oltásellenességet is 2019 tíz legnagyobb közegészségügyi fenyegetése közé sorolta az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO). A jelenség főleg a fejlett, nyugati világban fenyeget, többek között például Olaszországban és Kaliforniában is újra járványt okoztak egykor már leküzdöttnek hitt betegségek – írta a 444.hu.

Bővebben ...

A gazdag magyarok egyre többet tudnak félretenni ínségesebb időkre

gazdagok gobankingrates comEgy átlagos magyar háztartás éves jövedelmének mintegy 10 százalékát tudja félrerakni az Eurostat adatai szerint. Persze közel sem mindegy, hogy valaki a kézhez vett minimálbérének egytizedét tudja csak félretenni szükség esetére, vagy mondjuk egy kellemesebb milliós fizetés ekkora részét.

   463 milliárd forinttal nőtt tavaly kilenc hónap alatt a legvagyonosabb magyarok, a privátbanki ügyfelek megtakarítása – írta az Infostart.hu.

Bővebben ...

A YouTube nem akar tovább segédkezni az életveszélyes kihívásoknál

mosokapszula eves accidentattorneys orgBizonyára sokan emlékeznek még a jeges vizes kihívásra, amely során vagy saját fejére kellett öntenie valakinek egy vödör jeges vizet, vagy adományt kellett adnia valamilyen szervezetnek. De a YouTube-on terjedő kihívások között, a mosókapszula evéstől, Disney-dalok felismerésén át a vízzel teli szájjal éneklésig számtalan van.

   A kihívások egy része idióta, akár életet is veszélyezetető, ezért a YouTube közösségi videomegosztó letiltja platformjáról a veszélyes, a nézőket érzelmileg sokkoló, bár viccesnek szánt tartalmakat és kihívásokat. A lépést az váltotta ki, hogy ezek több alkalommal végződtek sérüléssel vagy halállal – írta a BBC News szerdán.

Bővebben ...

Erősen lemaradt a nyugdíjemelés az idősek terheinek növekedésétől

nyugdijas ures zsebu time comNincsenek emiatt utcai tüntetések, nemigen hangoskodnak az érintettek, de egymás között, családban, baráti körben azért igencsak érezni az elégedetlenséget a nyugdíjak idei 2,7 százalékos emelése nyomán. A nyugdíjból élők zsebükön tapasztalják nap mint nap, hogy az őket érintő termékek drágulása miatt nagyon is alacsony a nyugdíjemelés összege.

   Tavaly összesen 2,8 százalékkal emelkedtek az árak – tette közzé a KSH. Az ebben a hónapban a nyugdíjasoknak járó 2,7 százalékos inflációs kompenzáció tehát az idén novemberben mindössze 0,1 százalékkal egészülhet majd ki. A nyugdíjas inflációt amúgy pontosan 2,7 százalékra hozták ki – írta az Azénpénzem.hu.

Bővebben ...