Oldalletöltések száma: 9902170
2019. augusztus 23. péntek 09:28,
Bence napja van.

Mind több városban elérhető a digitális nyelvvizsga

nyelvi labor kidsnews huNyelvvizsgát tenni nem könnyű feladat, sokaknak sok évi idegennyelv-tanulás után sem sikerül megszólalni egy más nép nyelvén, hát még alkalmazni annak nyelvtanát, helyesírását. Pedig szükség van idegennyelv-ismeretre, mert mind globálisabb világunkban egyre nehezebb e nélkül boldogulni.

   Már elérhető Magyarország első akkreditált számítógépes nyelvvizsgája. Az elsősorban Z és Y generáció igényeire szabott International Test of Language Competence (iTOLC) teljesítése alig fél napot vesz igénybe, számos vizsgaalkalmat, illetve felkészülési lehetőséget kínál, és még környezetbarát is – írt az újdonságról a Computerworld.hu.

   Hazánkban eddig nem volt lehetőség digitális nyelvvizsgát tenni, ezért hiánypótló ez a kezdeményezés. Az új típusú nyelvvizsga 2019 tavaszától folyamatosan egyre több helyen lesz elérhető, júniusra várhatóan 13 város 112 vizsgaállomásán tehetik próbára magukat a diákok angol és német nyelven.
   Az 1990 és 2010 között születettek otthonosan mozognak az online világban, és már szinte mindent virtuálisan intéznek, így nagy előrelépés, hogy végre a nyelvvizsga terén is élhetnek a számukra már oly természetes digitális formával. A vizsga másik pozitívuma, hogy hiszen nincs szükség papírra, így kevesebb hulladékot generál.
   A Katedra Nyelviskola és az Innostart Kft. által megálmodott számítógépes nyelvvizsga nem egyedülálló, hiszen már mintegy 35 millióan tettek le ilyen módon nyelvvizsgát világszerte, de hazánkban az iTOLC az első, amelyet akkreditáltak is.
   A vizsga során mind a négy készség (írás, olvasás, beszéd, hallás utáni értés) mérése számítógépen történik. Bár a tudásellenőrzés virtuálisan zajlik, nincs lehetőség visszaélésre, ahogy a lámpaláz vagy az egyéni szimpátia is kevésbé ronthat az esélyeken. Előny továbbá, hogy az írásbeli vizsgáknál nem okozhat bonyodalmat az olvashatatlan kézírás, ráadásul a teszteredmények egy részét gép elemzi, így a kiértékelés sokkal hatékonyabb és hamarabb kap visszaigazolást a vizsgázó – derül ki a Computerworld.hu írásából.