Oldalletöltések száma: 9901698
2019. augusztus 23. péntek 08:45,
Bence napja van.

Titokzatos esetek, meg egy fehérvári házaspár

Józsefváros hercegnője ké 1p 001Mostanában meglehetősen nagy sűrűséggel számolhatunk be arról, hogy lapunk alapító-főszerkesztőjének újabb alkotása látott napvilágot. S bár sokan vélik úgy, hogy napjainkban a rádiós műfaj elavult, és minden a látvány, mégis mindig szép számmal akadnak olyanok is, akik szeretik hallgatni a meséket, történeteket.

   Máté G. Péter, aki végigélte, ahogy édesanyja élete utolsó éveiben fokozatosan és végül teljesen elveszítette látását és tapasztalta, hogy a külvilággal való kapcsolatot számára ettől kezdve csak a kimondott szó, egy rádióműsor, vagy egy hangoskönyv jelentette, alkotásait a nehezen olvasóknak, vagy látásukat elveszített embereknek is szánja.

   A Józsefváros hercegnője, az Olyan mint az egyszeregy és az Apatitok három önálló elbeszélés, amelyeket mégis összefűz az, hogy a főszereplői azonosak. A székesfehérvári, a középkorúság elején járó gyermektelen házaspár házasságuk védelmében, a megunás, a kapcsolatba szürkülés ellen kitalálja, hogy ügyeket fog megoldani. Pontosabban nyomozásra adják a fejüket.
   A három történetben – hacsak a történelmi múltat nem tekintjük, bár nehéz attól eltekinteni – nem történik gyilkosság, vagyis nem a véres események kedvelőinek szólnak a majdnem igaz mesék. Ugyanakkor van bennük jócskán meglepő fordulat, hiszen mint tudjuk az élet a legnagyobb rendező, és majdnem mindenki elmondhatja, hogy az élete kész regény.
   Máté G. Péter három – összesen 143 perces, vagyis majdnem két és félórás – elbeszélését bárki ingyen letöltheti és meghallgathatja innen: http://mek.oszk.hu/19300/19312/.
   A szerző úgy véli, hogy történetei a sok rossz hír és az unalomig ismert dalok helyett az autóban, vagy otthon könnyed kikapcsolódást jelenthetnek mindenkinek.