Oldalletöltések száma: 9901665
2019. augusztus 23. péntek 08:41,
Bence napja van.

Mind több helyen tűnhetnek el az elektromos rollerek a járdákról

roller elektromos digitaltrends comIdehaza is mind gyakoribb látvány az elektromos rolleren közlekedő ember. E nagyszerű közlekedési eszközök működésük közben nem szennyezik a levegőt és utasaik nem terhelki a tömegközlekedést, ráadásul igen csendesek és gyorsak. Éppen ez utóbbiak miatt okoznak sok balestet.

   Nálunk is az a gyakorlat, hogy a rolleresek a járdákon közlekednek, méghozzá a gyalgsokat sokszor megrémítő sebességgel, balesetveszéllyel. De nem csak nálunk gond ez, Franciaország járdáin szeptembertől tilos lesz elektromos rollerrel közlekedni – írta a 444.hu

   A kérdés különösen Párizsban aktuális, ahol az elektromos rollerek kölcsönzésével foglalkozó cégek sokasodásával tavaly év végére 15 ezer roller került forgalomba, és a kalkulációk szerint ez a szám az idei év végére akár a 40 ezret is megközelítheti. A francuia közlekedési miniszter a Le Monde című újságnak elmondta, hogy ősztől 135 eurós, azaz jó 40 ezer forintos büntetésre számíthat az, aki elektromos rolleren, hoverboard-on (kétkerekű, kormány nélküli eszköz), vagy elektromos egykerekűn közlekedik a járdákon.
   Az újgenerációs eszközöket nyár után csak bicikliúton vagy autóúton lehet majd használni, mert túlzottan veszélyeztetik a járókelőket, különös tekintettel a gyerekekre és idősekre. Tolni, sőt motor nélkül továbbra is lehet majd használni a rollereket, ha azzal nem veszélyeztetik a gyalogosokat.
   Az elektromos rollerek nagyon gyorsan terjedtek el az Egyesült Államok és Európa nagyvárosaiban, de olyan hirtelen sokasodtak meg, hogy egyre több helyen korlátozzák használatukat. Barcelonában például teljesen betiltották a rollerkölcsönzőket, és Berlin is korlátozások bevezetésére készül – derül ki a 444.hu írásából.