Oldalletöltések száma: 9494339
2019. július 20. szombat 14:16,
Illés napja van.

Kidobott pénznek tűnik az unió ellen uszító propaganda ára

zaszlo magyar unois vectorstock comMiközben hazánk egyszemélyi vezetője és az őt mindenben követő állampárt folyamatosan és egyre erősödően támadja az Európai Uniót és ehhez nem sajnál olyan adóforint milliárdokat fordítani, amelyek akár az egészségügyi rendszer javítását is szolgálhatnák, ebben az ügyben még a mindent elnéző szimpatizánsai is nagyrészt másként gondolkodnak.

   A magyarok több mint háromnegyede előnyösnek tartja hazánk európai uniós tagságát – derül ki abból az április második felében készített reprezentatív felmérésből, amelyet a Závecz Research készített a 24.hu megbízásából.

   A megkérdezettek 17 százaléka minősítette nagyon előnyösnek, 59 százalékuk pedig előnyösnek a magyar EU-tagságot, amelyet mindössze 17 százalék ítél hátrányosnak.
   Noha az ellenzéki szavazók még kedvezőbbnek látják a csatlakozásunk óta eltelt tizenöt évet, és 88 százalékuk előnyösnek tartja a belépést, jól látható, hogy az állampárti szavazók körében sem működik az általános EU-ellenes propaganda: 63 százalék előnyösnek, 10 százalék nagyon előnyösnek gondolja Magyarország uniós tagságát, azaz közöttük is majdnem háromnegyednyi az elégedettek aránya.
   Az uniós tagságunk miatt a legkevésbé lelkesek az 50-59 éves korosztályban találhatók, bár még közöttük is 65 százalék tartja jónak az EU-tagságunk mérlegét, de ebben a korosztályban vannak a legtöbben, 24 százaléknyian, akik inkább szerint az inkább hátrányokkal járt.
    A felmérés készítői arra is rákérdeztek, hogy a magyarok, ha dönthetnének, újra az uniós csatlakozásra szavaznának-e. Erre a kérdésre 69 százalék válaszolt igennel, 19 százalék nemmel, és mindössze 7 százalék mondta azt, hogy nem menne el voksolni. Az adatokból az látszik, hogy a legnagyobb arányban az ellenzéki szimpatizánsok (89 százalék), a felsőfokú végzettségűek (85 százalék), a Budapesten élők, illetve a legfiatalabbak, vagyis a 18 és 29 év közöttiek (84-84 százalék) szavaznának a belépésre – olvasható több más részlet mellett a 24.hu oldalon a hírportál által készíttetett közvéleménykutatási eredményekről.