Oldalletöltések száma: 10306468
2019. szeptember 23. hétfő 12:56,
Tekla és Líviusz napja van.

A szárny lesz az utastér egy új elképzelés szerint

flying v repulo youtu beInternetes alkalmazás segítségével is követni lehet a levegőben tartózkodó repülőgépek útját, és így bárki tapasztalhatja, hogy milyen sokan repülnek egyidejűleg. Amennyire örömteli, hogy mind többeknek válik elérhetővé a gyors utazás, oly nagy kárt okoznak a gépek a légkör szennyezésével. Nem véletlen, hogy a szakemberek a megoldást keresik.

   A Delfti Műszaki Egyetemmel közösen különleges repülő kifejlesztésébe fogott a hollandiai KLM Royal Dutch Airlines nevű légi társaság. A „Flying-V” elnevezésű jármű specialitása elméletileg az lesz, hogy az utas- és a csomagteret, illetve az üzemanyagtartályokat is a szárnyaiban fogják elhelyezni – írta a Futurism.com cikke nyomán a Gyártástrend.hu.

   Ezzel a dizájnnal (és ugyanannyi utassal) a Flying-V az Airbus A350-nél állítólag akár 20 százalékkal kevesebb üzemanyaggal is beérné az utazások folyamán. Ezt az adatot természetesen még bizonyítani kell majd a fejlesztőknek.
   Roelof Vos, a projekt vezetője szerint energiahatékonyság tekintetében az évtizedek óta bevett repülőgép-kialakítás további optimalizálása lassan lehetetlenné válik. A kidolgozás alatt álló koncepció ugyanakkor egyfajta együtt-hatást teremt a géptörzs és a szárnyak között. Az előbbi az új koncepcióban már aktívan részt vállal a jármű felemelésében, és emellett kisebb aerodinamikai ellenállást is hoz létre – olvasható a Gyátsátrend.hu oldalon.