Oldalletöltések száma: 10402781
2019. október 17. csütörtök 17:23,
Hedvig napja van.

A velencei-tavi strandokon nem múlik a nyaralás

strand agardinapsugar huNéhány nappal korábban még fáztunk, aztán egyszerre csak a legnagyobb kánikulában találtuk magunkat. Sokan, ha tehetik, ilyenkor elmennek egy közeli strandra, hogy enyhülést találjanak. A Velencei-tó nagyon közel van Székesfehérvárhoz és csak néhányszor nagyobb ugrásnyira a fővárostól, így hát sokan a városi strandok helyett inkább a tópartot választják.

   Idén várhatóan ismét a Velence Korzó szabadstrandja lesz a legközkedveltebb, de aligha marad majd el mögötte népszerűségben az agárdi Napsugár strand és a szomszédos szabadstrand, a gárdonyi Sport Beach, vagy Tóparty Rendezvénystrand, ahogy vélhetően a velencei Északi strand sem. Ezek mellett még több fizetős és szabadstrandi terület is várja a tó mellé látogatókat.

   Az előrejelzések szerint a most következő hétvége még igazi kánikulai lesz, majd a következő héten enyhül a hőség szorítása és már csak kellemesen meleggé hűl az idő, igaz, ismét záporokkal, zivatarokkal fűszerezve. Ennek ellenére kijelenthetjük, itt a nyár és itt a strandszezon.
   Ahogy a Feol.hu munkatársai tapasztalták, érdemes felkészülni a parkolási nehézségekre, igen leleményesnek kell lenni ahhoz, hogy valaki ingyenhelyet találjon. Agárdon például, a közösségi, valamint a Napsugár strand környékén az autóknak után egész napra 1000 forintot kell fizetni, 16 óra után pedig 700 forintért, míg a motorok után 600 forint egész napra, 400 forint 16 óra után a hely.
   Gárdonyban, szintén egy fizetős strand mellett az autóknak napi 1200 forint a parkolás, 15 órától pedig 700 forint. A motoroknak mindig 700 forint, Velencén, az Ifi Szálló közelében pedig a személyautók parkolásáért 1490 forint a napijegy, de ha óraalapú számítást kérünk, akkor 400 forint/óra a parkolás ára. Velencén érdemes körültekintően parkolni, komoly bírság jár ugyanis annak, aki zöldfelületre teszi le az autóját.
   A strandok vize az ÁNTSZ értékelése szerint mindenhol kiváló minőségű. A fizetős strandok belépőinek árai változóak, általában olcsóbbak hétköznaponként és többnyire a felnőttek részére 900, és 1300 Ft között kaphatók belépőjegyek, de persze számtalan kedvezmény is található, például a gyerekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak, helyi lakosoknak és más áron lehet jegyet venni hétköznap, mint pihenőnapokon. Emellett az sem mindegy, hogy valaki délelőtt, vagy 16 óra után kíván egyet strandolni.
   A strandok éttermeinek, büféinek áraihoz azért nem árt jól feltölteni a bukszákat, általában nem túl olcsóak az ételek, italok, de hát, ha az ember nyaral, nem biztos, hogy az árakat kell figyelnie.