Még ma is napestig lehet vele játszani

tetris microsoft comMajdnem elszaladtunk egy jelentős dátum mellett. Mint kiderült, éppen a közelmúltban volt annak a digitális játéknak a 35. születésnapja, amellyel majd’ valamennyien játszottunk, sőt voltak, akik mindezt már szenvedély szintjén művelték. A Tetris-ről van szó,

   A kirakós videójátékot egykor a Szovjetunióban élő orosz Alekszej Pazsintov tervezte és programozta, amelynek első játszható változata 1984. június 6-án jelent meg. Egyes verzióit a 80-as években otthoni számítógépekre fejlesztették, de készültek játéktermi konzolok is – írta az Euronews.com.

   Miután a fejlesztő egy szovjet számítógépes központ munkatársa volt, munkájáért egy vasat sem kapott. A most 63 éves, jelenleg az amerikai Seattle-ben élő Alekszej Pazsintov elmondta, hogy ez egy hatalmas termék volt abban az időben, a pénz nagy részét pedig Oroszország kapta.
   A játék nagyon egyszerű volt, könnyen lehetett játszani, ugyanakkor legyőzhetetlennek bizonyult. A fejlesztő szerint a Tetris függőséget okoz, játék közben agytornára serkenti a játékost, és ez szerinte sokkal jobb, mintha valaki a tévé előtt vegetálna, és azt bámulná napestig.
   A Tetris cég szerint több mint 35 millió példányt adtak el a kirakós játékból az eredeti Nintendo platformon, emellett több mint fél milliárd Tetris-alkalmazást töltöttek le a mobil eszközökre, és további több százmillió játékot adtak el más platformokra több mint 200 országban – olvasható az Euronews.com írásában.