Oldalletöltések száma: 10618311
2020. január 20. hétfő 02:15,
Fábián és Sebestyén napja van.

Nyert egy faházat a Szitakötő

fahazepites agard mtiA civilszervezetek sokszor olyan tevékenységeket végeznek el, amelyekre az államnak, vagy önkormányzatoknak már nincs pénzük, erejük, ezért ezek nem csak hiánypótlóak, de elengedhetetlenek is ahhoz, hogy az egyes szolgáltatásokra, segítségekre rászorulók is élhető környezetben élhessék világukat.

   Két kimagasló közösségi erővel bíró társaság nyerte a Telenor Együtt/tér című pályázatát. A felhívás szerint olyan kisközösségek pályázhattak közösségi tér kialakítására, akik összefogásuk és közös értékteremtés révén vannak hatással környezetükre. A pályázók közül a zuglói Zabszalma Alapítvány mellett az agárdi Szitakötő Vízi- és Extrémsport Egyesület nyert el támogatást – írta a Prim.hu.

   A 2017-ben alakult Szitakötő Vízi- és Extrémsport Egyesület célja a vízi- és extrémsportok népszerűsítése a Velencei-tó térségében, a fiatalok mozgásra való ösztönzése, a tehetségek gondozása. Az edzések mellett táborokat, sportrendezvényeket szerveznek, és büszkék arra, hogy az elmúlt években nagyrészt önerőből, különösebb támogatás nélkül sokaknak adták át a mozgás örömét. A megpályázott közösségi teret a Velencei-tó agárdi szabadstrandjára álmodták meg. A közösség évek óta ezen a helyszínen találkozik, hogy képezzék, fejlesszék magukat a vízi sportokban és a helyszínen minden érdeklődőnek lehetőséget biztosítanak e sportok kipróbálására.
   A pályázat keretében a gárdonyi önkormányzat beleegyezésével létrejött bázis egy olyan frekventált helyszín, amely napközben sportolásra ad lehetőséget, nyáranta esténként pedig kulturális programoknak, mint például a kertmozi, vagy élőzene. A Szitakötő agárdi bázisán sportoktatás, tehetséggondozás és közösségi sportprogramok kapnak majd helyet, illetve az egyesület eszközeinek tárolására is alkalmas, ami nagyban megkönnyíti a nonprofit szervezet nyári munkáját.
   Az agárdi szervezet a Telenor Magyarország és az egyedi faépítményeiről ismert Hello Wood alkotóközösség közös projektje keretében megépült közösségi térrel gazdagodott az Együtt/tér pályázatának megnyerését követően – derül ki a Prim.hu információjából.