Oldalletöltések száma: 10618271
2020. január 20. hétfő 00:49,
Fábián és Sebestyén napja van.

Aki ilyen légkörben dolgozik, jobb ha időben változtat

fonok agressziv liderazgohoy comAki már dolgozott kellemetlen, úrhatnám főnök beosztottjaként, intrikáló kollégák között, az tudja, hogy milyen bemenni reggelente az ilyen munkahelyre és milyen rossz végigdolgozni a stresszes légkörben a napot.

   Egy friss kutatás szerint a rossz és bizalmatlan munkahelyi légkör nem csak úgy általában húzza le a munkavállalót, de kihat annak egészségügyi állapotára is, és növelheti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának veszélyeit – írta a 444.hu a Businessinsider.com cikke nyomán.

   A Gallup által gyűjtött adatok felhasználásával készült tanulmány szerint, amelyet az International Journal of Environment Research and Public Health szaklap közölt, a munkaadó cégbe illetve a munkahelyi vezetőkbe vetett bizalom összefügg olyan kockázati tényezőkkel, mint a magas vérnyomás, a magas koleszterin, vagy akár a cukorbetegség.
   A szív- és érrendszeri megbetegedések számítanak ma a világon a vezető haláloknak. Nagyon sokféle megbetegedés tartozik ide, de az majdnem mindre igaz, hogy kialakulásuk elsősorban a táplálkozással, a testmozgás intenzitásával és főleg a magas vérnyomás esetében a stresszel vannak összefüggésben.
   A most publikált tanulmány elsősorban a stresszre és azon belül is a munkahelyi stresszre koncentrál. A kutatók 400 ezer amerikai munkavállalótól gyűjtött adatok alapján azt a következtetést vonták le, hogy azoknál, akik bizalmatlan légkörben dolgoznak, nagyobb arányban alakult ki magas vérnyomás, többen lettek dohányosok, cukorbetegek, gyakoribb közöttük az elhízás és a magas koleszterinszint.
   A kutatásból az is kiderült, hogy a bizalmatlan munkahelyi légkör általában a főnök személyével, a habitusával van közvetlen összefüggésben. Maga a bizalmatlan légkör pedig ebben az esetben azt jelenti, hogy a munkavállaló nem érzi úgy, hogy megértenék a munkahelyén, vagy hogy tisztességesen bánnának vele – írta a 444.hu