Oldalletöltések száma: 10634004
2020. február 18. kedd 22:22,
Bernadett napja van.

Egy kiállítás képei: most, vagy talán soha

kiallitas nyeken museum huJúliusi beharangozó cikkünkben írtuk, hogy olyan festőzsenik képei lesznek láthatók Kápolnásnyéken, a Halász-kastélyban, amelyeket aligha szabad kihagyni. Nos gyorsan szalad az idő, a tárlat már csak vasárnap koraestéig lesz látogatható.

   Mindazoknak, akik kedvelik a szép festményeket és a 19. századi neves magyar alkotók műveit, ezúton szólunk, hogy igyekezzenek, hiszen a magángyűjteményből származó képek ilyen formában errefelé bizonyára sokáig nem, vagy talán soha többet nem lesznek láthatóak.

   Markó, Mednyánszky, Munkácsy – a 19. század magyar festészete a Kovács Gábor Gyűjteményben címmel nyílt kiállítás látható még e hét végéig a kápolnásnyéki Halász-kastélyban. Kovács Gábor, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány létrehozója, a bankárból lett műgyűjtő gyakorlatilag saját otthonából hozta el a korszak kincseit az érdeklődőknek.
   A 19. század magyar művészetét bemutató tárlat fő irányvonalát a klasszikus tájképfestészet olyan zsenijeinek képei képviselik, mint idősebb Markó Károly, vagy Mednyánszky László, de Munkácsy Mihály ecsetvonásait is megcsodálhatja a látogató, ha megtekinti a Pihenő hölgy című alkotást. E mesteri művek megtekintésével örök életre szóló élménnyel gazdagodhatnak a látogatók.
   A kiállítás november 10-éig még megtekinthető Kápolnásnyéken, a Deák Ferenc u. 10. szám alatti Halász-kastélyban.