Oldalletöltések száma: 10531333
2019. december 6. péntek 03:51,
Miklós napja van.

Aki megette az ebédet, megeheti a tányérját is

tanyer eheto twitter comMa már nem nagyon lehet kikerülni azt az elkeserítő tényt, hogy az emberiség egyik nagy találmánya, a műanyag teszi tönkre akár évezredekre a Föld élővilágát, alig helyrehozhatóan a természeti környezetet. A legtöbb bajt az egyszer használatos tárgyak és csomagolóanyagok okozzák.

   Egy dél-afrikai startup vállalkozás tagjai úgy gondolkodtak, hogy miután az élelmiszerek csomagolása és a műanyag tányérok és evőeszközök teszik ki a műanyag hulladék jelentős részét, ezért ehető alapanyagból készült tányérok gyártásába kezdtek – írta a Híradó.hu.

   Az ételekhez használt csomagolások jelentős része az óceánokban végzi, ami nagyban veszélyezteti a vizek élővilágát. A műanyaghulladékok lebomlási ideje pedig több száz év is lehet – olvasható a CNN hírei közt. Az ENSZ szerint a világon évente 300 millió tonna műanyaghulladék keletkezik, de ennek csak 14 százalékát hasznosítják újra.
   A dél-afrikai startup vállalkozás, a Munch Bowls biológiailag lebomló, búzából készült tányérjait az étkezés során el is lehet fogyasztani. A különleges tányér vegán, forró folyadékot is képes megtartani akár öt órán keresztül, továbbá 15 hónapig tárolható a gyártást követően. A cég szerint termékük kitűnő kellék piknikekhez, partikhoz vagy céges rendezvényekhez – derül ki a Híradó.hu híréből.