Szex, szöveges üzenettel

A 25 évnél fiatalabbak 10 százaléka félbeszakítaná légyottját, ha sms üzenete érkezne. 

   Az idősebbeknél az arány alacsonyabb, de a közösségi oldalakat sokan még az ágyban is szívesen böngészik, derült ki egy amerikai kutatásból.
   Válaszol üzeneteire, ha tárgyalása van? Ha eszik? Ha mellékhelyiségben tartózkodik? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kereste a választ az amerikai Retrevo kutatása. A 25 év alatti válaszadók mintegy 22 százaléka még fontos megbeszélését is félbeszakítani, hogy elolvassa üzenetét. Evés közben 49 százalék nyúl mobilja után, a mellékhelyiségben pedig 24 százalék ez az arány. Az idősebb korosztály kevésbé toleráns az elektronika vívmányaival, közülük csupán 6 százalék nem bánja, ha szex közben zavarja telefonja, s a tárgyalások során is csupán 17 százalékuk válaszolna üzeneteire.
   A felmérés arra is rávilágított, hogy ugyan szex közben nem sokan szeretik, ha zavarják őket, ágyban a 25 év feletti válaszadók mintegy 48 százaléka néz rá Twitter vagy Facebook adatlapjára, s arányuk a tinik körében már 76 százalékos. A kutatók szerint az is aggasztó, hogy 19 százalék még akkor is ellenőrzi a közösségi oldalakat, ha éjjel felébred.
   A szülőknek csak kis hányadát zavarja, hogy a családi életet ilyen mélységig zavarja meg a közösségi oldalak használata. Mindössze a válaszadók egyharmada tiltja vacsora közben az sms-ezést, valamint a mobilhasználatot, s 12 százalék használja büntetésként a mobiltelefon-megvonást.